0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trods lokkemad og skræmmekampagne: 130.000 klager fra boligejere kan være på vej

Selv om regeringen og Folketinget har vedtaget regler, der skal få boligejerne til at opgive at klage over de nye ejendomsvurderinger, venter skatteministeren et historisk stort antal klager.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Selv om det er dyrt, tidskrævende og risikabelt, ventes boligejerne at indsende 130.000 klager over de nye ejendomsvurderinger, når de engang på et stadig uvist tidspunkt udsendes.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteminister Morten Bødskov (S) venter, at der vil indløbe 130.000 klager fra boligejere, når de nye ejendomsvurderinger bliver udsendt, og der samtidig udsendes vurderinger af parcelhuse, rækkehuse og ejerlejligheder for årene, der er gået siden den seneste ejendomsvurdering i 2011.

Det oplyser skatteministeren i et svar til Folketingets skatteudvalg.

»På nuværende tidspunkt er forventningen, at der i første omgang modtages i størrelsesordenen 130.000 klager over de nye og videreførte ejendomsvurderinger for ejerboliger«, skriver ministeren.

Det store antal klager skal ses i lyset af, at skatteministeren og partierne bag den politiske aftale om nye vurderinger har gjort en stor indsats for at undgå for mange klager fra boligejerne ved enten at lokke eller skræmme dem fra at klage.

På nuværende tidspunkt er forventningen, at der i første omgang modtages i størrelsesordenen 130.000 klager

Regeringen har lovet boligejerne, at Vurderingsstyrelsen, som skal udsende de nye vurderinger, selv vil beregne, hvem der har betalt for meget i boligskat, og hvor meget, de har betalt for meget siden 2013. Skatteministeriet har beregnet, at der er tale om 715.000 boligejere, der samlet har betalt 13 milliarder kr. for meget.

De 715.000 boligejere vil automatisk få deres penge tilbage, når de nye vurderinger er klar, men kun hvis boligejerne accepterer det, som Vurderingsstyrelsen er nået frem til og undlader at klage. Hvis de klager, holder skattemyndighederne pengene tilbage, indtil klagesagen er afgjort, formentlig flere år senere.

Vælger boligejerne at klage, vil de ikke blot skulle vente på at få penge tilbage, de risikerer også - som noget nyt - at deres klage ender med, at de får en ekstraregning i stedet.

Samtidig har regeringen indført regler, der gør det dyrere og mere risikabelt at klage, og som samtidig forringer chancen for, at boligejerne får ret i deres klage.

Tidligere kostede det 400 kr. at klage. Det beløb er sat op til 1.000 kr. for klager over de nye vurderinger og 500 kr. for klager over de mellemliggende år.

Og så skal boligejerne have mere end ret for at få noget ud af deres klage. Hvis vurderingen af deres ejendomsværdi eller grundværdi er sat mindre end 20 procent for højt, er det bare ærgerligt. Så får de ingen penge tilbage.