0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Finanstilsynet giver Danske Bank tørt på

Det er ingen hemmelighed, at Finanstilsynets forhold til Danske Bank har været meget anstrengt siden hvidvasksagen. Og det er ikke nok at love bod og bedring, der skal mere til.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Danske Banks bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, må på banen og give alle i og uden for banken en klar fornemmelse af, hvordan banken skal agere samfundsmæssigt forsvarligt, mener Leif Beck Fallesen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bankernes vagthund, Finanstilsynet, giver Danske Bank tørt på i sagen om den uretmæssige inddrivelse af gæld hos bankens inkassokunder, som blev afsløret af TV 2 og Berlingske Tidende. Banken har, som det skrives i brevet til bestyrelse og direktion, i en meget lang årrække tilsidesat hensynet til kunderne ved ikke at sikre sig, at de økonomiske krav er retskraftige. Derved har banken overtrådt det, der i bankjuraen kaldes god skik, og det er en alvorlig affære.

Danske Bank har fået fire meget konkrete påbud om gøre skaden mod kunderne god igen. Følges påbuddene ikke, giver lovbekendtgørelsen om god skik for finansielle muligheder hjemmel til at udstede bøder og eventuelt gøre et strafansvar gældende. Det bliver ikke aktuelt, for Danske Bank vil følge dem, og Finanstilsynet vil se dokumentation og først slutte opfølgningen, når banken har afsluttet udbetalingen af kompensation til de berørte kunder.

De fire påbud indebærer for det første et stop for inddrivelse af gæld fra alle kunder i inkassoafdelingen undtagen fra kunder, hvor risikoen for fejl anses for ubetydelig. Disse kunder skal også have mulighed for at standse deres betalinger. For det andet skal alle berørte kunder informeres individuelt, dernæst skal banken fremover straks stoppe opkrævningen, når der konstateres fejl, og endelig skal alle kunder straks informeres individuelt, hvis banken mener, at kunderne kan være berørt af fejl.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce