0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Folketinget opretter whistleblowerordning mod krænkelser

Advokatfirma skal stå for whistleblowerordning, der skal styrke indsatsen mod seksuel chikane i Folketinget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark

Folketingets Administration styrker indsatsen mod seksuel chikane.

Blandt initiativerne er der et forslag om en whistleblowerordning. Den skal give medarbejdere mulighed for at henvende sig til et advokatfirma, hvor de kan indberette en seksuel krænkelse.

Det står der i en pressemeddelelse.

Der er 440 medarbejdere i Folketingets Administration.

Indsatsen mod seksuel chikane, krænkelser og anden grænseoverskridende adfærd er et brandvarmt tema i øjeblikket. I særdeleshed også i dansk politik.

I de seneste uger er Morten Østergaard gået af som politisk leder for De Radikale, og Frank Jensen (S) er stoppet som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet grundet krænkelsessager.

Onsdag kom det frem, at De Konservative har frataget folketingsmedlem Orla Østerby alle ordførerskaber efter grænseoverskridende adfærd mod partikollegaen Brigitte Klintskov Jerkel. Den fandt sted i 2017.

Blandt partierne i Folketinget er der ligeledes en række initiativer og interne undersøgelser i gang for at komme krænkelserne til livs.

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), hilser alle initiativer velkommen.

Han vil tilbyde partierne, at de også kan anvende whistleblowerordningen, der er ved at blive udformet til Folketingets ansatte, og som træder i kraft i den nærmeste fremtid.

»Jeg vil nu tage en snak med gruppeformændene for at høre, om de ansatte i grupper og partisekretariater og folketingsmedlemmer også er interesserede i at gøre brug af whistleblowerordningen«.

»Det er vigtigt, at vi på Christiansborg understøtter en kultur, hvor krænkende adfærd er uacceptabel. Alle skal have et trygt sted at henvende sig, hvis de kommer ud for en ubehagelig oplevelse«, siger Henrik Dam Kristensen i pressemeddelelsen.

Folketingets Præsidium er kun arbejdsgiver for de ansatte i Folketingets Administration. De enkelte partier er selvstændige arbejdsgivere for deres ansatte.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter