0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringen vil udvide hjælpeordning: Indkalder partier til forhandlinger i eftermiddag

Kompensationsordninger skal udvides og forbedres, foreslår regeringen, der hasteindkalder Folketingets partier til nye forhandlinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Danmark

Der skal ydes endnu mere økonomisk hjælp til virksomheder, selvstændige og andre, der rammes af de nye coronarestriktioner.

Regeringen lægger derfor op til at forlænge de eksisterende kompensationsordninger frem til 2. januar 2021, så der er økonomisk hjælp til rådighed i hele perioden for de i forvejen pressede brancher. Samtidig vil regeringen udvide adgangen til og forbedre ordningerne, så de omfatter flere end tidligere.

»Når restriktionerne nu forlænges, forlænger vi selvfølgelig også hjælpeordningerne for alle jer, der må holde lukket eller holde for, fordi vi skal passe på hinanden«, siger erhvervsminister Simon Kollerup på et pressemøde lørdag eftermiddag.

Han har derfor indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om hjælpepakker lørdag eftermiddag klokken 15 i håb om en hurtig aftale, som han siger.

Der ydes i dag økonomi støtte til dansk erhvervsliv for omkring 1,3 milliarder kroner om måneden, og det tal ventes nu at stige, siger Simon Kollerup, der samtidig understreger, at hjælpeordningerne skal køre, så længe der gælder coronarestriktioner herhjemme.

Hvor mange penge, der skal bruges på at udvide ordningerne, afhænger af de kommende forhandlinger, lyder det.

De forbedrede og udvidede hjælpepakker skal blandt andet sikre overlevelse for de virksomheder, hvis de oplever en tilstrækkeligt stor omsætningsnedgang i forbindelse med det skærpede forsamlingsforbud, som nu gælder for maksimalt 10 personer, samt forbuddet mod at sælge alkohol sent efter klokken 22.

»Hvis du står for at arrangere et stort arrangement, som bliver aflyst, hjælper vi med at tage regningen«, siger erhvervsministeren.

Krav til udenlandske arbejdere

Foruden meldingen om mere hjælp til erhvervslivet, annoncerer regeringen skærpede krav til udenlandske arbejdstagere.

Udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, skal fremover fremvise en negativ coronatest ved grænsen, og testen skal være foretaget senest tre døgn forinden, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). Grænsependlere er dog undtaget.

»Vi har for nylig set smitten sprede sig blandt vandrende arbejdstagere her i landet, og den situation taget vi meget, meget alvorligt«, siger Hummelgaard og henviser blandt andet til, at der i de seneste uger har været en stigende andel smittede med polsk baggrund i de seneste uger.

Fredag aften annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S) en række nye restriktioner i et forsøg på at minimere coronaspredningen.

De betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet fra på mandag sænkes fra 50 til 10 personer, og fra på torsdag udvides kravet om at bære mundbind til også at gælde i detailhandlen - altså supermarkeder, storcentre og lignende - og på uddannelsesstedernes fællesarealer.

Salg af alkohol forbydes samtidig alle steder efter klokken 22, hvilket straks fik Salling Group til fra mandag at lukke alle Føtex- og Netto-butikker senest klokken 22.

De nye tiltag kommer i kølvandet på det, regeringen betegner som en »alvorlig stigning« i antallet af coronasmittede. Fredag blev der sat ny hjemlig rekord med 859 smittede i løbet af det foregående døgn.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter