0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Otilia og Margit Jonsson i Nordhavn. Otilia er meget handikappet, men kan ikke få Borgerstyret Personlig Assistance af Københavns Kommune - så moderen er nødt til at hjælpe hende med alt det, en ung uden handikap ellers oplever alene. Inklusive fester og toiletbesøg.

28.000 har allerede skrevet under: Desperate forældre vil fjerne handikapsager fra kommunerne

Et nyt borgerforslag vil have handikapområdet væk fra kommunerne. Stillerne mener, at der er for mange forkerte beslutninger, som bliver truffet af den samme myndighed, som skal betale regningen, og som ikke har den nødvendige ekspertise. KL erkender problemerne.

FOR ABONNENTER

»Og så skal vurderingen ikke komme fra de samme mennesker, som også sidder med økonomien«, siger Margit Jonsson, der har problemet helt inde på livet. Da datteren Otilia fyldte 18 år, søgte hun om 24-timers hjælpere til hende, så hun kunne leve et normalt ungeliv med cafébesøg, venner og fester, når hun har lyst. I stedet fik Otilia tildelt 15 timers ledsagelse. Om måneden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os

Annonce