Karsten Dybvads fremtid som bestyrelsesformand i Danske Bank er for første gang truet. Konklusionerne i den uvildige undersøgelse af inkassosagerne, som Finanstilsynet torsdag pålagde banken at gennemføre, bliver afgørende. Tilsynet mener, at undersøgelsen er en forudsætning for, at tilliden til bankens håndtering af gældsinddrivelse kan genetableres. Danske Bank optræder fortsat ikke redeligt og loyalt over for kunderne, hedder det.
Det er et klart signal fra tilsynet om, at tilliden ikke er til stede i dag. Det er samtidig en yderst sjælden og karrieretruende melding til Karsten Dybvad. Han har som bestyrelsesformand fået en helt afgørende opgave, nemlig at få genoprettet tilliden til Danske Bank som følge af bankens katastrofale hvidvaskskandale. Han blev udpeget af hovedaktionæren Ane Uggla fra A.P. Møller – Mærsk. Hun sagde ved hans ansættelse, at der skulle »tjenes lidt penge«, men samtidig genopbygges et omdømme. I realiteten har der været en arbejdsdeling i banken, hvor den bankerfarne hollandske topchef Chris Vogelzang har overladt ansvaret for omdømme og tillid til Karsten Dybvad, som besidder den danske samfundserfaring.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind