0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg ved godt, jeg har lavet noget lort«: Fire ud af fem tiltalte dømt i bestikkelsessag i Forsvaret

Retten i Viborg finder fire ud af fem mænd skyldige i tiltalen for bestikkelse og medvirken til bestikkelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Onsdag er der faldet dom i Retten i Viborg i en opsigtsvækkende sag om bestikkelse i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Fem mænd har været under anklage, og fire af dem er fundet skyldige i den rejste tiltale, mens en femte frifindes.

Sagens hovedperson er en 51-årig tidligere medarbejder i installationsfirmaet Kemp & Lauritzen. Han er fundet skyldig i mandatsvig og i at have ydet bestikkelse for op mod 1,7 millioner kroner til to tidligere forsvarsansatte. Det udløser to et halvt års fængsel.

Den ene medarbejder i ejendomsstyrelsen er fundet skyldig i at have modtaget bestikkelse. Det udløser en dom på to års fængsel. Medarbejderen modtog bestikkelsen i form af en tilbygning og en renovering af sit hus, som den 51-årige Kemp & Lauritzen-ansatte iværksatte.

Den anden forsvarsansatte er fundet skyldig i at have modtaget smedejernslåger og bøgehækplanter til en værdi af 35.250 kroner. Det udløser en dom på tre måneders betinget fængsel.

To østjyske håndværksmestre var tiltalt for medvirken til bestikkelse. Den ene er idømt et års fængsel, heraf tre måneder ubetinget. Den anden er frifundet.

Det er en enig domsmandsret, der er nået frem til resultatet, forklarer retsformand Torben Bybjerg Nielsen.

Tiltalt: Handlede efter instruks fra overordnet

Den tidligere Kemp & Lauritzen-medarbejder erkendte sig i retten delvist skyldig. Han hævdede, at han af sin chef blev instrueret i at stille storkunden, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, tilfreds.

»Jeg ved godt, jeg har lavet noget lort, det står jeg ved. Men jeg synes også, at andre skal stå ved, at de har haft fingrene i kagedåsen«, sagde den midaldrende mand med grå stænk i det mørke hår i retten.

Men domsmandsretten fandt forklaringen om, at han handlede efter instruks fra en overordnet, uunderbygget. Den forsvarsansatte, der fik bygget en tilbygning til sit hus på Viborg-egnen, nægtede sig skyldig. Han sagde i retten, at han havde betalt håndværkerne med kontanter. Han havde gennem årene tjent penge i weekenderne ved at arbejde for et firma, der leverer ’fest og farver’ og på den måde sparet 450.000 kroner op, fortalte han. Pengene gemte han i rockwoollagene på loftet, forklarede manden. Også denne forklaring blev afvist af domsmandsretten.

Den forhenværende forsvarsansatte og den tidligere Kemp & Lauritzen-medarbejder ankede på stedet dommen til landsretten. De øvrige to dømte udbad sig betænkningstid.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce