0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Lars Halskov har gravet i 'Scandinavian Star' i 10 år: »Forfatteren Tom Kristensens berømte vers om skibskatastrofer har altid skræmt mig«

Gennem ti år har Lars Halskov skrevet om Skandinaviens største kriminalgåde i nyere tid. Om sorgen og tabet hos overlevende og pårørende til de 159 omkomne efter den påsatte brand på færgen ’Scandinavian Star’ i 1990. Om myndighedernes mangelfulde efterforskning af den uopklarede sag. Og om de forkerte oplysninger, som skiftende justitsministre og rigsadvokater er kommet med. Nu har justitsminister Nick Hækkerup bebudet en ny undersøgelse af sagen. I dette essay fortæller Lars Halskov om sine egne tanker om arbejdsprocessen med denne sag – og hvad der er hans drivkraft.

FOR ABONNENTER

Ordene holdt mig fast. Vi sad kun et par meter fra hinanden. På hver vores side af et spisebord. I baggrunden kunne den svenske skærgård anes i horisonten gennem vinduet som et maleri, der hang på væggen. Foran os stod et par kopper, hvor der havde været varm kaffe.

Men alle omgivelser var forsvundet – og jeg lagde ikke mærke til, at mørket havde sneget sig ind gennem vinduet, så jeg næsten kun kunne ane den lille firskårne skikkelse foran mig, som lavmælt fortalte sin historie.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce