0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg

Mogens Jensen (S) har været i politisk stormvejr hele 2020. Det begyndte med nogle vrede fiskere og sluttede med millioner af døde mink.

Mogens Jensen: »Formelt kan jeg selvfølgelig godt føle mig svigtet af embedsmændene«

Mogens Jensen måtte som den første i Mette Frederiksens regering lade sit ministerliv. Hans samvittighed er dog både »god og ren«, for det var alene embedsværket, der fejlede i minkskandalen, siger han. Alligevel måtte Jensen betale prisen. Her ser han tilbage på et stormfuldt år med mink, #MeToo, sure fiskere og rod i et regnskab.

FOR ABONNENTER

Selv om minkskandalen utvivlsomt vil stå tilbage som det dramatiske højdepunkt i Mogens Jensens forgangne år, har den nyligt afgåede minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde faktisk haft krisepladen fuld på alle sine fire ressortområder.

På ligestillingsområdet rykkede #MeToo-dagsordenen for alvor ind i dansk politik i efteråret, og en skandale opstod i Socialdemokratiet, hvor Mogens Jensens daværende næstformandskollega, Frank Jensen, måtte forlade overborgmesterposten i København, fordi han med egne ord havde krænket flere kvinder.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Annonce