0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Efter 1. verdenskrig var boligmanglen stor på Frederiksberg og bydelen mest for rigere mennesker. Det konservative kommunestyre erkendte, at der skulle skabes en bredere social sammensætning, så Den Sønderjyske By blev bygget. Ejendommene blev solgt til en almennyttig boligfond i 1932. Men efter at Blackstone nu har forsøgt at købe området af boligfonden er der ballade om bydelens egenart. Skal der kunne spekuleres i bygningernes værdi?

I dag falder dommen: Skødet fra 1932 dukkede op fra glemslen og skræmte Blackstone væk

Et gammelt dokument kan slå benene væk under Frederiksbergs største private boligudlejer med flere end 2.400 lejligheder, hvis Frederiksberg Boligfond taber retssagen mod 200 af sine lejere. Mandag falder dommen, som afgør, om lejerne har ret til at overtage 303 lejligheder i Den Sønderjyske By for en slik, selv om Blackstone ville betale over en halv milliard kroner for boligerne.

FOR ABONNENTER

Med skødet solgte Frederiksberg Kommune 25 beboelsesejendomme med 1.780 lejligheder og 35 butikker til Frederiksberg Boligselskab for 15.825.000 kroner. Ejendommene er remset op, matrikelnummer for matrikelnummer.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.