0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Generalmajor Peter Boysen afviser blankt at danske elitesoldater har været i nærheden af de tilstande, som herskede blandt deres australske kollegaer i Afghanistan. Men han vil bruge skandalen til at forbedre den danske uddannelse.

»Jeg vil ikke være hverken dum eller naiv, men jeg har meget svært ved at se, at sådan en forråelse vil kunne indtræde blandt vores folk«

Da den foruroligende nyhed om australske elitesoldaters henrettelser og tortur af fanger og uskyldige civile i Afghanistan ramte Danmark, nærlæste ledelsen i de danske specialstyrker rapporterne. Nu skal dele af uddannelsen og procedurerne i Jægerkorpset og Frømandskorpset rettes til, for soldaternes moralske kompas må aldrig gå i stykker, siger generalmajor Peter Boysen.

FOR ABONNENTER

Den australske hærs egen anklagemyndighed beskriver på de 465 sider omfattende krigsforbrydelser og et regulært moralsk fordærv blandt en mindre del af de australske elitesoldater fra Special Air Service Regiment (SAS). 25 tidligere og nuværende SAS-soldater står ifølge undersøgelsen bag mindst 39 mord samt to tilfælde af tortur og mishandling begået mod ubevæbnede fanger og uskyldige civile i en årrække frem til tilbagetrækningen i 2016.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.