0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bureaukratisk monster af ligegyldige prøvesvar: Tiden går fra patienter, når læger skal klikke på statens mange coronatests

Praktiserende læger skal administrere millioner af irrelevante coronatestsvar, og dermed går der kostbar tid fra at tilse andre patienter med andre sygdomme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Da regeringen satte gang i massetestningen af befolkningen i foråret 2020, var det med de praktiserende læger som ufrivilligt værktøj. De praktiserende læger skulle teknisk opføres som rekvirent af laboratorieprøverne, og derfor har de siden modtaget over 11 millioner prøvesvar i deres praksisser.

Danmark

Vi sander til i coronabureaukrati, og den ekstra skrivebordsopgave risikerer at gå ud over vores patienter med andre helbredsproblemer. Kritikken kommer fra landets praktiserende læger, der føler sig overbebyrdet af regeringens massetestning. På grund af en teknikalitet havner alle borgernes negative testsvar nemlig i lægernes mailbokse.

I Kolding, aktuelt ramt af et større coronaudbrud, mødte en lægeklinik med godt 8.000 patienter mandag ind til en stopfyldt indbakke. I den lå omkring 900 beskeder med svar på patienternes coronatests siden i fredags, og læger og sekretærer skulle manuelt forholde sig til hver og en – også alle de negative testsvar, der ingen relevans har for lægernes arbejde.

Regeringen ønsker nu borgerne testet op mod to gange om ugen, og med udsigten til endnu en opskalering af teststrategien siger Praktiserende Lægers Organisation (PLO) fra. I et brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) beder PLO-formand Jørgen Skadborg regeringen om at frede familielægerne fra alle de negative testsvar:

»Hver dag skal den praktiserende læge forholde sig til og arkivere et meget stort antal testresultater, som egen læge ikke har bestilt«, lyder det i brevet, der fortsætter:

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere