0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Privatfoto
Foto: Privatfoto

Verdensmand, spion og charlatan – og min morfars bedste ven

En coronaoprydning resulterede i fundet af en gammel mappe med private optegnelser om eventyreren Frits Holm, der blev verdensberømt for sin ekspedition til Kina i 1907 for at hente et gammelt kristent monument til Vesten. Senere blev han kendt for sin højprofilerede gang på verdens bonede gulve og sine mange medaljer. Kun i sit hjemland var han aldrig rigtig agtet. Her er hans historie fortalt gennem min morfars scrapbog.

FOR ABONNENTER

Frits Holm er både hjemme og i udlandet uden tvivl bedst kendt for sin dristige ekspedition til Kina, hvor han i 1907 ville hente den berømte nestorianersten, et to tons tungt gammelt kristent monument, der befandt sig i Xian. Ekspeditionen blev verden rundt kendt som den Holm-nestorianske ekspedition til Xian og gjorde Holm berømt. Det var bare en af hans meritter. Senere blev han en kendt korrespondent for dansk og international presse, fredsaktivist og mægler. Og fik i sit lille skeptiske hjemland, der ellers fulgte ham tæt, ry for at være en pralhals med knaphulskløe.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce