0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kristoffer Schriver, der er dansk statsborger, bor i Malmö og arbejder i testcentret i Lufthavnen..

Flov leder af norsk grænsetjeneste: »I panik gør man ting, som giver sår, som det vil tage mange år at hele«

Tusindvis af nordiske borgere har mistet tilliden til, at deres politiske ledere vil stå vagt om den nordiske pasfrihed, som det indtil for få år siden ville være nordeuropæisk helligbrøde at bryde. I rekordstort antal søger danskere, finner, nordmænd og svenskere ekstra statsborgerskaber og pas i forsøg på at krydse de nordiske landegrænser, som indtil 2015 stod åbne for broderfolkene. Men som flygtningekrisen og pandemien har lukket ned.

FOR ABONNENTER

Kristoffer Schriver har altid opfattet sig selv som det, han kalder »et øresundsbarn«. Han har svensk mor, dansk far, boede de første 8 år af sit liv i Hillerød og tilbragte resten af barndommen i Malmö.

I sit 28 år lange liv har Kristoffer Schriver vænnet sig til at bo og leve med venner, bopæl og arbejde på kryds og tværs af Den Nordiske Pasunions sydøstlige grænse. Han har nydt godt af den vision, som bl.a. efterkrigstidens norske landsfader, den tidligere statsminister Einar Gerhardsen (S), formulerede kort før pasunionens dannelse i 1952.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Annonce

For abonnenter

Annonce