0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Robert Andersen
Foto: Robert Andersen

Ibbi El Hani har blandt andet medvirket i DR-dramaserien 'Ulven kommer'.

8 kvinder taler om skam: Ibbi El Hani fik en knytnæve i ansigtet, da hun sagde, hun ville være sanger og skuespiller: »Siger du til din far, at du vil være luder?!«

En måtte ikke synge og danse, da hun som otteårig begyndte at få former. En anden skammede sig over at være husmor og ufaglært. En tredje var den sjette pige, men hendes mor havde håbet på en dreng. En fjerde var flov over at være adopteret. Engang bar de på en skam. Det gør de ikke længere.

FOR ABONNENTER

Jeg føler mig fortabt mellem to generationer. Den, som blev giftet væk, og den, som swiper mellem tusinde muligheder. Skulle jeg have nikket ja til fætteren med garanti for en ’i medgang og modgang’ understøttet af blodets bånd? Jeg ved det ikke. Jeg ved kun, at jeg ikke skal udskammes for ikke at være gift. At min holdbarhedsdato ikke er overskredet. At jeg ikke er gået i stykker. At jeg kæmper for at tro på kærligheden. At det er okay, jeg har holdninger, er rapkæftet, kritiserer patriarkatet i min poesi.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre: