0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kvinde blev forskelsbehandlet af forsikringsselskab

Forsikringsselskabet dækkede ikke smerter, fordi de kom i forbindelse med graviditet. Men det er ikke tilladt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En kvinde skal have 5000 kroner i godtgørelse fra et forsikringsselskab, som forskelsbehandlede hende på baggrund af hendes køn.

Det skriver Ligebehandlingsnævnet i en pressemeddelelse.

Forsikringsselskabet ville ikke dække Jeanette Ellen Bauers udgifter til fysioterapi, fordi smerterne var opstået i forbindelse med fødsel eller graviditet.

»Afslaget blev begrundet med, at klagers smerter var opstået i forbindelse med fødsel/graviditet. Nævnet vurderer på den baggrund, at klager ved afslaget blev udsat for ringere behandling på grund af sit køn«, skriver nævnet i sin afgørelse.

Jeanette Ellen Bauer, der til dagligt arbejder som pressechef i en ngo, er stolt og glad over afgørelsen.

Sagen begyndte, efter at hun den 20. november 2019 henvendte sig til forsikringsselskabet for at få dækket udgifterne til en fysioterapeut.

Det afviste selskabet først med begrundelsen, at det ’ikke dækkede behandling i forbindelse med seksualitet og graviditet’. Senere sagde selskabet, at hendes forsikring ikke var trådt i kraft, da smerterne opstod.

Men i november 2020 rettede forsikringsselskabet alligevel henvendelse til Jeanette Ellen Bauer og beklagede, at det ulovligt havde afvist dækning for graviditetsgenerne.

Sagen har principiel karakter

Selskabet tilbød at dække udgifterne, men hun tog ikke imod tilbuddet. Hun havde fået at vide, at sagen ved Ligebehandlingsnævnet ville bortfalde, hvis hun tog imod pengene.

»Jeg syntes ikke, det var i orden, at de bare skulle slippe med at erkende det, som de kaldte deres fejl. De har begået en ulovlighed«.

»Det var ikke i orden, hvis de skulle slippe med at refundere de udgifter, som jeg havde«, siger Jeanette Ellen Bauer til Ritzau.

Ligebehandlingsnævnet skriver, at sagen har principiel karakter. Derfor kan den få betydning for lignende sager i fremtiden.

En række forsikringsselskaber fik sidste år kritik, da det kom frem, at de har afvist gravide, der har henvendt sig med smerter.

PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring erkendte alle, at de har benyttet retningslinjer, der udelukkede gravide fra at få dækket sundhedsbehandlinger af forskellige slags. Det skrev DR i oktober 2020.

Blandt andet kaldte Institut for Menneskerettigheder praksissen for et ’klokkeklart’ brud på loven, og kvinden nu fået Ligebehandlingsnævnets ord for, at det var lovstridigt.

Forsikringsselskabet i denne sag har oplyst til Ligebehandlingsnævnet, at det har ændret sine betingelser.

ritzau

Læs mere: