0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regeringens mørklægning af ulovlig minkaflivning skaber vrede i Folketinget

Justitsministeren afviser med opbakning fra statsministeren at besvare spørgsmål. Nu skal Folketingets embedsmænd se nærmere på sagen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Statsministeren og justitsministeren er helt enige om, at de ikke skal svare på spørgsmål fra Folketinget om den ulovlige minkaflivning.

Danmark

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser at komme i samråd i Folketinget og svare på, hvad præcis hans ministerium sagde til rigspolitichef Thorkild Fogde, da det bad ham om at stille sig i spidsen for den ulovlige aflivning af alle mink.

Det har han netop meddelt Folketingets retsudvalg. Tidligere har justitsministeren afvist at svare på flere spørgsmål om det actioncard, som politiet tog i brug, og hvor de ulovligt meddelte minkejerne, at hvis de ikke selv tog livet af deres raske dyr, så ville staten komme og gøre det for dem.

Justitsministeren bakkes op af statsminister Mette Frederiksen (S), og det har skabt en sådan vrede blandt de andre politiske partier, at de på et møde onsdag i Udvalget for Forretningsordenen bad Folketingets administration om at udarbejde en redegørelse for praksis på området.

»Vi har krævet, at Folketinget får kigget på det her. Vi kan ikke leve med, at regeringen udviser en sådan udemokratisk adfærd«, siger Peter Skaarup (DF), der er medlem af både Retsudvalget og Udvalget for Forretningsordenen.

Nick Hækkerup skriver i sin seneste afvisning, at han »af principielle grunde« og efter sædvanlig praksis ikke »vil besvare flere mundtlige eller skriftlige spørgsmål om sager, der vil blive genstand for en uafhængig undersøgelse«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Annonce

For abonnenter