0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Rædslerne fra Anden Verdenskrig drev i land på Møn, mens danskerne fejrede befrielsen

Mens beboerne på Møn 5. maj 1945 vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en tysk flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Nede i lastens mørke befandt sig 345 udsultede, syge og døende fanger fra koncentrationslejren Stutthof i det tyskbesatte Polen. På Danmarks befrielsesdag udkommer bogen ’Skibet fra Helvede’ med den næsten ukendte historie om den danske indsats for at hjælpe ofre for nazismens rædsler.

FOR ABONNENTER

Fangerne ligger stuvet sammen på rækker, svøbt i lasede tæpper og tøj. En smal passage mellem rækkerne gør, at han kan bevæge sig længere ind i den lange, dunkle pram, der er opdelt i tre store sammenhængende lastrumssektioner under det lave tag holdt oppe af jerndragere. Selve skroget er af jern, men med et skelet af planker på indersiden. Herinde har der engang været fyldt op med kæmpe kulbunker, nu er det mennesker, der udgør lasten.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce