0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter nye smittetal: »Jeg synes, vi skal lukke op og smide mundbindene og så bare tænke os lidt om«

Ikke siden 17. oktober har der været så få indlagte med corona. Der er registreret 418 nye smittetilfælde og ét dødsfald.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Danmark

Der er fredag 111 indlagte coronapatienter på de danske sygehuse. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI). Det er ni færre end torsdag. Det er samtidig det laveste antal siden 17. oktober, hvor 110 var indlagt. Til sammenligning svingede antallet af indlagte mellem 800 og 1000 i januar, da epidemien toppede.

Ifølge Christian Wamberg, der er overlæge på intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital, er det lidt overraskende, at smittetallene er så lave, men det skal vi glæde os over.

»Jeg synes, vi skal lukke op, smide mundbindene og så bare tænke os lidt om, når vi omgås hinanden«.

Det seneste døgn er der registreret 418 nye smittetilfælde.

Der er foretaget 112.349 PCR-test og 455.383 lyntest. Sidstnævnte tæller dog ikke med i opgørelsen, da der er for stor usikkerhed forbundet med prøvesvaret fra en lyntest. Af de indberettede prøver var 0,37 procent positive med covid-19. Det tal kaldes også positivprocenten og har siden begyndelsen af maj svinget mellem 0,34 og 0,81 procent.

Der er sket ét nyt dødsfald.

Ifølge overlægen giver det ikke længere mening at kigge på de daglige smittetal, da man risikerer at overse tendenser.

»Det er meget bedre at kigge på trends end at kigge på smittetallene hver dag, for eksempel kunne man kigge på dem en gang om ugen«, siger Christian Wamberg.

Siden torsdag er der givet 76.383 vaccinestik – 58.815 af dem er givet som første stik, mens de resterende 17.568 er andet og sidste stik. Dermed har over 2,6 millioner fået minimum det første stik. Det svarer til 44,6 procent af befolkningen, mens 24,9 procent af befolkningen er færdigvaccineret.