0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regioner: Svært at se forhandlingsløsning med sygeplejersker

Efter at sygeplejerskerne har stemt nej til overenskomstforslag kan Danske Regioner ikke se mange udveje.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kasper Heden Andersen/Kasper Heden Andersen
Foto: Kasper Heden Andersen/Kasper Heden Andersen
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med sygeplejerskernes nej til det overenskomstforslag, som Dansk Sygeplejeråd og regionerne var blevet enige om, ser sidstnævnte ikke mange udveje.

Det siger formanden for Danske Regioners løn- og praksisudvalg, Anders Kühnau (S), efter afstemningen.

»Det er rigtig svært at se, hvordan vi finder en løsning ved forhandlingsbordet. For det har vi forsøgt ved overenskomstforhandlingerne og siden hen i forligsinstitutionen«.

»Vi har fundet løsninger, som Dansk Sygeplejeråd har fundet tilfredsstillende. Men det har medlemmerne altså ikke«, siger han.

Med mandagens nej står over 5000 sygeplejersker til at strejke fra på lørdag. Derfor går Danske Regioner nu i gang med at klarlægge, hvordan det vil påvirke sundhedsvæsnet.

På sin hjemmesiden skriver Danske Regioner, at patienter, hvis operationer bliver udskudt, vil blive kontaktet af deres region.

»Jeg synes, det er rigtigt ærgerligt. Vi har strakt os langt for at finde hinanden. Så det er rigtig ærgerligt, først og fremmest på patienternes vegne«.

»De patienter, der er truet på liv og helbred, de vil ikke blive berørt. Det et vigtigt at sige. Men dem, der bliver ramt, vil være dem, der skal have planlagte operationer«, siger Anders Kühnau.

Fokus i forhandlingerne har i høj grad været på løn. I sidste uge lukkede regeringen og regionerne dog økonomiaftalen for 2022, så der er ikke flere penge på vej.

»Jeg håber, at vi ikke får en lang konflikt. Og når vi er ovre konflikten, så håber jeg, at vi kan få nedsat den komité, der skal se på lønstrukturer. Den komités resultater skal så overgives til arbejdsmarkedets parter«.

»Det er der, vi skal finde løsningerne i fællesskab ved de kommende overenskomstforhandlinger«, siger Anders Kühnau.

»Lønspørgsmålet fylder rigtigt meget. Og det er vi meget opmærksomme på. For det er helt centralt for at gøre det attraktivt at arbejde i det offentlige, at der er løn, der opfattes som rimelig og retfærdig«.

ritzau

Læs mere: