0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter 10 års pause: Nu er de første ejendomsvurderinger på vej

De første vurderinger bliver sendt til ejerne af 50.000 ejendomme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De første ejendomsvurderinger fra det nye ejendomsvurderingssystem vil snart blive udsendt. Det er dog kun omkring 50.000 styk. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De resterende over en million vurderinger vil komme i etaper fra 2022. Og der er stadig risiko for forsinkelser af projektet.

»Det er en rigtig god dag for landets boligejere. For regeringen er det vigtigt, at der er tryghed om boligbeskatningen og dermed også vurderingerne«.

»Derfor er jeg meget glad for, at vi til efteråret kan starte udsendelsen af de første ejendomsvurderinger siden 2011«, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Det nye ejendomsvurderingssystem har været en sand lidelseshistorie over mange år. Det gamle system var så fejlbehæftet, at vurderingerne blev fastfrosset i 2011.

Siden har der været arbejdet på et nyt system. Men det er gang på gang blevet ramt forsinkelser og prisstigninger. Det har igen udsat hele implementeringen af et nyt boligskattesystem.

Samtidig er det de kommende vurderinger, der skal udløse en større tilbagebetaling på samlet 14 milliarder kroner til boligejere, der har betalt for meget i boligskat.

Ved den sidste forsinkelse blev den implementering - der vil få betydning for millioner af boligejere - udskudt til 2024. Den dato holder Skatteministeriet fast i.

»Høj risiko« for forsinkelser

Alt er dog langtfra fryd og gammen. I et tilhørende bilag skriver It-tilsynet, der holder opsyn med projektet, at der stadig er problemer og risiko for forsinkelser.

»Der er samlet set tale om et program med høj risiko for forsinkelser og fordyrelser, men det vurderes at kunne håndteres«, skriver tilsynet.

Skatteminister Morten Bødskov siger adspurgt om, hvor stor tillid han har til, at projektet er klar til, at alle har fået nye vurderinger og er klar til nyt skattesystem i 2024:

»Jeg kan kun sige, at jeg er glad for, at It-tilsynet har givet grønt lys for, at vi kan komme i gang nu«.

»Det er klart, at projektet skal holdes på sporet. Og tilsynet har sagt, at omlægningen stadig kan finde sted i 2024. Det er vigtigt for regeringen og Folketinget, at det fastholdes«.

Ritzau

Læs mere: