0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

I 2020 blev Jakob Scharf idømt 10 dagbøder af 1.000 kroner for at have brudt sin tavshedspligt i bogen 'Syv år for PET'. Han blev dog frikendt i 27 af 28 anklagepunkter - et stort nederlag for anklagemyndigheden..

Tidligere PET-chef: »Hvis vi kun fokuserer på de traditionelle mål og den traditionelle modus, når det gælder spionage, så ser vi slet ikke, hvad der rammer os«

De syv år, Jakob Scharf var chef for Politiets Efterretningstjeneste, stod i terrorens tegn. Det skete på bekostning af kontraspionagen, erkender Scharf i dag. Han mener, at der er behov for en offentlig samtale om, hvordan vi vil modvirke truslen fra fremmede magter. Spionagetruslen er nemlig stærkt stigende, og dansk viden er i høj kurs i den globale økonomiske magtkamp.

FOR ABONNENTER

PET er for mange danskere synonym med terrorbekæmpelse, men tjenesten har også til opgave at forhindre udenlandsk spionage, såkaldt kontraspionage. Jakob Scharf var øverste chef for PET fra 2007-2013, og han er dermed et af få mennesker, som har haft fuld indsigt i PET’s viden om den ofte usynlige spionagetrussel, der er rettet mod Danmark fra udlandet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os

Annonce