0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Da Sofie aftalte at mødes med sit Tinder-match til en gåtur, havde hun i en periode på to måneder skrevet – og talt i telefon – med ham. Hun var tryg. Men da de besluttede at tage hjem til Sofie, fordi vejret var dårligt, viste manden sig at være en anden end den, Sofie troede, hun skulle mødes med. Hun fortæller om billedet, at hun gerne vil vise den sårbarhed, skrøbelighed og følelse af medskyld, der passer til hendes historie. Men for Sofie symboliserer billedet også noget andet. »Det her er min måde at tage kontrollen tilbage på. For den dag havde jeg ingen kontrol. Da var det ham, der bestemte, at det skulle ske. Men nu tager jeg min krop tilbage«.

Tinder-daten fra helvede: »Man tænker: ’Det kommer ikke til at ske for mig’. Men det gjorde det«

Datingapps som Tinder har revolutioneret måden, vi dater på. Med et uendeligt katalog af mulige kærester og knald, der kun er et enkelt swipe væk, er det nemmere end nogensinde at finde sin næste date. Men det har en uhyggelig skyggeside – for mens vi dater i flæng, står landets centre for voldtægtsofre tilbage med flere og flere ofre, der har mødt deres overgrebsmand på en datingapp.

FOR ABONNENTER

Sofie matchede med en mand på Tinder i efteråret 2020 og skrev med ham i et par måneder. De sms’ede, skrev på Messenger, fulgte hinanden på Instagram og Snapchat og snakkede i telefon flere gange. Hun var så tryg ved ham, at hun delte ting, hun ikke delte med hvem som helst. Men hun tøvede med at sige ja til at mødes med en fremmed på grund af coronapandemien.

Alligevel endte de med at aftale at gå en tur ved Kronborg Slot en torsdag eftermiddag i januar, hvor han kom med toget til Helsingør. Da de mødtes, var kemien umiddelbart lige så god, som den havde været de måneder, de havde skrevet og snakket sammen. Hun følte allerede, at hun kendte ham godt. Men den dag viste han sig at være en helt anden end den mand, hun troede, hun skulle mødes med.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce