0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Roald Als/POLITIKEN
Foto: Roald Als/POLITIKEN

Der findes alle slags boliger på Christiania. Faldefærdige rønner, originale huse, skurvogne, der er blevet til små slotte og sammenflikkede brædder, der er det hele på en gang.

»Gaden har fået kræft, og den trænger til at komme i kemoterapi«

Christiania er Den Kosmiske Blomst og liv, der er levet på den hårde måde. Christiania er unge oprørere, der i dag går og vander deres blomster. Christiania er Richard Lee Stevens, der har boet her siden 1975. »Jeg tror ikke, der findes noget sted i verden som her«. Christiania skulle være fred, frihed, fællesskab, og omsorg for de svage, de skæve, men Pusher Street er vold, mord, rå kapitalisme og jo mere profit, jo bedre. Fristaden fylder 50 år i skyggen af gaden og et drab på et af deres egne børn.

FOR ABONNENTER

Christiania er den søde krydrede duft af hash, der hænger døsigt i luften, Månefiskeren der daser i eftermiddagsvarmen, solnedgang over volden, caribiske alkoholikere med rustne stemmer, der jammer, Jimi Hendrix, der strømmer ud ad vinduerne. Christiania er vilde liv, skurvogne, originale huse og grønne hemmeligheder med roser, rødmende æbler og vilde brombær.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce