0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu får krænkelsessag yderligere konsekvenser for dansk milliardkoncern

En ny bestyrelse skal arbejde på at genoprette tilliden til Danbred efter sag om en krænkende direktør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske milliardkoncern Danbred skal have ny bestyrelse. Det oplyser Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse. Erhvervsorganisationen ejer lidt over halvdelen af Danbred.

Udskiftningen sker i forlængelse af sagen om den nu forhenværende direktør i Danbred, Thomas Muurmann Henriksen, der har krænket flere kvinder. Flere kilder har fortalt erhvervsmediet Finans, hvordan det gennem flere år har været et tema i Danbred, at Thomas Muurmann Henriksen har vist interesse for yngre, kvindelige kolleger ved firmafester.

Efter en hurtig undersøgelse af en konkret fest, hvor direktøren havde været nærgående over for tre kvinder, konkluderede bestyrelsen, at der skulle sættes en stopper for Thomas Muurmann Henriksens »uacceptable adfærd«. Det fik dog ingen betydning for hans job, som han i første omgang kunne blive i.

Efterfølgende har Thomas Muurmann Henriksen selv valgt at trække sig. Det gjorde han, fordi han ikke ville skygge for Danbreds udvikling.

Medarbejdere får sæde i bestyrelsen

I pressemeddelelsen fortæller Landbrug & Fødevarer, at der skal genskabes tillid til selskabet ovenpå sagen.

»Den nye bestyrelse vil have det som sin altoverskyggende prioritet at genoprette tilliden til selskabet, både blandt medarbejderne og i forhold til Danbreds omverden«, lyder det i meddelelsen.

Landbrug & Fødevarers tre nuværende medlemmer af bestyrelsen udtræder. Det samme gør de seks bestyrelsesmedlemmer, der er udpeget af selskaberne DBI Holding og Danish Agro. Selskaberne er medejere af Danbred. Også Danbreds nuværende formandskab træder tilbage.

Ifølge Landsbrug & Fødevarer vil de nærmere detaljer om den nye bestyrelses sammensætning afklares snarest. Det er dog allerede nu besluttet, at medarbejdervalgte repræsentanter vil få plads i bestyrelsen.

Danbred arbejder inden for grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden. Selskabet havde sidste år en omsætning på 1,2 milliarder kroner.

Ritzau

Læs mere: