0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Da Mogens Amdi Petersen mødte op i retten i Danmark i 2003, blev han mødt af bananarbejdere, der demonstrerede mod deres arbejdsforhold på Tvinds plantager i Ecuador. De håbede at få ham i tale, men uden held.

»Du ryger på røv og albuer ud af dit hus med familien, hvis du bliver fyret«

Tvind har satset på plantager flere steder på kloden – og har været i konflikt med især bananarbejdere om arbejdsforhold og farlige sprøjtemidler. Det fremgår nu af lækkede dokumenter fra Pandora Papers, at da stridighederne var på deres højeste, skyldte Tvinds plantager penge til banker og andre kreditorer i så stor stil, at det endte i retten i Belize. Det er i denne periode, at Tvinds leder, Mogens Amdi Petersen, ender anklaget for groft underslæb og skattesvig ved byretten i Danmark. Dette er det tredje af fire kapitler om Tvind.

FOR ABONNENTER

På den ene side af bordet sad Tvinds repræsentant, Søren Sørensen, der drev en række bananplantager for Tvind. På den anden side sad fagforbundet SiD’s daværende internationale rådgiver, Jesper Nielsen, og daværende SiD-næstformand Steen Andersen.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Annonce

Læs mere

For abonnenter

Annonce