0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ukendt brev med afgørende oplysninger i sagen om mordbranden på 'Scandinavian Star' er dukket op i privatarkiv i USA

Den tidligere amerikanske anklager Louis Rome mistede sin datter om bord på ’Scandinavian Star’ efter dødsbranden, som 7. april 1990 kostede 159 livet. Han indledte sin egen undersøgelse og pegede på de mystiske transaktioner bag det amerikanske selskab SeaEscapes salg af skibet til en dansk forretningsmand – og foreslog, at den danske anklagemyndighed skulle tage kontakt til de amerikanske myndigheder, herunder FBI. Det viser et hidtil ukendt brev fra Louis Rome til den daværende statsadvokat Erik Merlung. Brevet er dateret 29. april 1991 og kom i forbindelse med den danske efterforskning. Men oplysningerne blev åbenbart aldrig en del af sagen. Overlevende kræver, at de bliver en del af den nye undersøgelse af den uopklarede sag.

FOR ABONNENTER

»Hej far, nu er jeg i Oslo. Der er travlt om bord. I dag er jeg ude af skibet for første gang. Hele jobbet er en misforståelse. Vi har 13 shows og arbejder syv dage i ugen, men aftalen var 5 shows og femdages-uge. Enten skal vi betales bedre, eller vi rejser hjem«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os

Annonce