0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen/POLITIKEN
Foto: Mads Nissen/POLITIKEN

Begavede Benjamin blev glødende forelsket i Danmark, men hun vil ham ikke nok

Amerikaneren Benjamin Schenkel taler otte sprog, har topkarakterer fra Yale, er dybt værdsat på sin arbejdsplads, elsker Danmark og kæmper for at blive dansker. Men han slås mod en udlændingelov, der med udlændingeminister Mattias Tesfayes egne ord »er så kompleks og indviklet, at der hele tiden opstår eksempler på, at den ikke virker efter intentionen«.

FOR ABONNENTER

Han blev den bedste mandlige student på sin årgang i staten Pennsylvania og er uddannet med topkarakterer fra Yale i etik, økonomi og politik. Han er blevet tildelt en række legater, og selv om han godt ved, at han er blevet begavet med nogle evner, som forpligter, fremtræder han betydelig mere beskeden end sit cv, der fortæller om et talentfuldt menneske, der har nået meget og vil nå endnu mere. Det gælder uanset hvor, han måtte vælge at slå sig ned. Han har dog truffet sit valg. De foreløbige 7 år i Danmark er blevet definerende for den 32-årige amerikaner.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu

Annonce

Mere fra os