0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Hartmann/Jens Hartmann
Foto: Jens Hartmann/Jens Hartmann

Signe bruger elevatoren beregnet til vareindlevering, når hun skal op til sit kontor på 2. sal. »Det er tit, at vi som handikappet skal ind ad en eller anden bagindgang eller vareelevator for at komme på plads«. Hun er cand. mag. i idéhistorie. Efter uddannelsen var hun jobsøgende i to år, hvor hun søgte virkelig mange stillinger, men fik afslag på afslag. Hun har en stærk fornemmelse af, at det var pga. hendes handikap. Hun har CP. Siden juni i år har hun arbejdet på Aarhus Universitet, og hendes handikap er ikke noget, der fylder eller har nogen betydning for hende, for hendes arbejde eller hendes forhold til kollegaer.

Jobcenteret advarede hende, men Signe skrev alligevel det eneste, man ikke må, når man har et handikap

Flere mennesker med handikap er i arbejde end nogensinde tidligere. En af dem er idéhistorikeren Signe Vestergaard Borup. En krise kan dog hurtigt ændre på de gode tal.

FOR ABONNENTER

»Jeg havde fået at vide på jobcentret, at jeg endelig ikke skulle nævne mit handikap i ansøgningen. Men en mørk februaraften, hvor jeg sad alene og grublede efter masser af afslag, tænkte jeg, nu gør jeg det! Nu skriver jeg det allerede i anden sætning«, fortæller hun i telefonen fra Aarhus.

Få Politiken hver weekend i 3 måneder

Sæt julen på pause, og fordyb dig i en verden af nyheder.

Annonce

Læs mere

Mere fra os