0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Bendt Kristiansen håber, det vil få betydning for hele samfundet i Grønland, at folk som ham selv fortæller åbent om, hvordan deres liv er blevet berørt af selvmord. »Vi er nødt til at være fælles om at løse det«, siger han. »Vi skal lære vores unge, at selv når de går ud ad døren, er de ikke alene. De skal lære, at de altid har nogen. Og de skal lære, at selvmord ikke er vejen, uanset hvor de er, eller hvad de kæmper med«.

»Al den frygt… for at få det opkald. Som jeg så fik. Det var som om, der var en eller anden ballon, der pludselig bare eksploderede«

For et år siden begik Bendt Kristiansens søn selvmord, 26 år gammel. I årene op til Kukas selvmord levede Bendt med sønnens selvmordstrusler. Og med frygten. Her fortæller Bendt, hvad verden mistede. Og så fortæller han, hvordan det er at være far til en, der begår selvmord. Det gør han for at vise virkeligheden, som den er. Så den kan blive ændret.

FOR ABONNENTER

I denne sal mødes Bendt Kristiansen til daglig med de andre medlemmer af kommunalbestyrelsen. Bendt er erhvervschef i Ilulissat og formand for socialudvalget, men i dag sidder han i den tomme sal som en far, der for et år siden mistede sin 26-årige søn til selvmord.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Mere fra os