0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Advokat Mads Pramming er ekspert i erstatningsret og har erfaring fra flere sager om godtgørelse fra staten. Blandt andet de tidligere børnehjemsbørn i sagen om Godhavn og sagen med de grønlandske eksperimentbørn.

»Det her er en rygende pistol«

Nu rejser 29 overlevende og pårørende til de omkomne efter mordbranden på skibet ’Scandinavian Star’ et historisk krav om en økonomisk godtgørelse for Søfartsstyrelsens manglende kontrol af skibets sikkerhedsproblemer. Det sker, efter at en uvildig juridisk rapport bestilt af Erhvervsministeriet for to måneder siden konkluderede, at styrelsen skulle have kontrolleret skibet inden katastrofen. Advokat Mads Pramming kræver på de berørtes vegne en godtgørelse på 450.000 kroner pr. person. Hvis de 29 får medhold, kan staten ende med et samlet økonomisk krav på over 200 millioner kroner fra alle de berørte.

FOR ABONNENTER

Karina var 12 år og alene hjemme sammen med sin to år yngre lillesøster. Deres mor var taget på arbejde i Bilka i Skalborg. Og de to døtre ventede på, at deres far, Torben Porsborg, kom hjem fra en tur med lastbilen til Norge.

Han var langturschauffør og var aftenen før kørt om bord på færgen fra Oslo til Frederikshavn. Men nu var Karina blevet urolig. Hun ringede til sin mor:

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce