Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ernst van Norde (arkivfoto)
Foto: Ernst van Norde (arkivfoto)

Overarbejde. Grænsekontrol mod syd og terrorbevogtning i København har øget behovet for de betjente, en ny politiskole skal være med til at uddanne. Men skolen kommer ikke til at stå klar før i 2019 eller 2020, siger justitsminister Søren Pind (V) i dag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny politiskole bliver mindst et år forsinket

Vestdansk politiskole står først klar i 2019 eller 2020, siger justitsminister Søren Pind (V).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den skal uddanne mere mandskab til den underbemandede danske politistyrke, og egentlig skulle den have stået klar i 2018.

Mit håb er jo, at den i hvert fald står klar i løbet af 2019, men det er jo komplicerede processer, vi taler om

Men den ny politiskole vest for Storebælt bliver forsinket med mindst et år, siger justitsminister Søren Pind (V) i dag til Politiforbundets fagblad, Dansk Politi.

»Mit håb er jo, at den i hvert fald står klar i løbet af 2019, men det er jo komplicerede processer, vi taler om. Det er mit håb, jeg kan ikke være firkantet på det – det kan godt være, det først bliver i 2020«, siger han.

Placering besluttes med finansloven

Det ligger endnu ikke fast, hvor den nye politiskole skal være. Der er flere mulige placeringer i spil, og beslutningen er efter ønske fra andre parter blevet en del af finanslovsforhandlingerne, siger Søren Pind.

Den nye politiskole er en del af det politiforlig, som regeringen sammen med Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Konservative vedtog i november sidste år. Med forliget skal optaget på politiuddannelsen øges med 900 personer over fire år.

En del af udvidelsen skulle ske på den nye politiskole, men forsinkelsen får ikke konsekvenser for optaget, oplyser Justitsministeriet til Ritzau. De ekstra betjente bliver i stedet uddannet på den eksisterende politiskole i Brøndby, indtil den nye politiskole står klar.

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, ærgrer sig over, at det har taget så lang tid at beslutte, hvor skolen skal ligge, når oprettelsen var en del af regeringsgrundlaget. Til gengæld tolker han forsinkelsen som et tegn på, at skolen ikke bliver placeret i eksisterende bygninger, men at der skal bygges helt nye omgivelser til formålet.

»Det er frustrerende, at man fra politisk hold ikke meget tidligere har truffet beslutning om, hvor denne her politiskole skal ligge. Når det så er sagt, er det vigtigt og positivt, at man tilsyneladende er enig i, at det skal være nybygning, og at det ikke får konsekvenser for det meroptag, der skal ske i 2018«, siger han.

Skal afhjælpe overarbejde

Beslutningen om at oprette en ny politiskole kom på et tidspunkt, hvor politiet var ramt af overarbejde efter sidste sensommers flygtningestrømme og terrorberedskabet efter angrebet på Krudttønden. Siden er overarbejdet kun vokset, og den seneste optælling fra august 2016 viste, at samtlige ansatte i politiet i alt har 1.030.415 timers afspadsering til gode.

Politiforliget betyder også, at politiuddannelsen bliver kortet ned til 2 år i stedet for de nuværende 3 år. Til gengæld vil justitsministeren trappe op på efteruddannelsen af politibetjentene, og den skal efter planen foregå på den nye politiskole. Også af den grund er behovet for den nye politiskole stort, er justitsministeren bevidst om.

»Vi har brug for den – dels til hele efteruddannelsen, som jo bliver meget vigtigere og mere prioriteret, al den stund vi korter politiuddannelsen ned til to år, samtidig med at vi jo efter alt at dømme skal uddanne endnu flere politifolk end det, Brøndby kan klare alene«, siger han.

Politiforbundets Claus Oxfeldt forventer da også, at skolen ikke bliver forsinket mere end et år.

»Jeg har bestemt en forventning om, at den er klar inden denne politiaftale udløber i 2020 - meget gerne lige omkring 1. januar 2019«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden