Her er de seneste 10 års livstidsstraffe

Folk dømt for livstid afsoner i gennemsnit 15-16 år, før de løslades.

Fakta

2010: John Knudsen idømmes livstidsfængsel for drabet og den seksuelle mishandling af den 52-årige Kirsten Bay Andersen i Haderslev.

2008: Den 33-årige Martin Petersen får ved landsretten stadfæstet sin livstidsstraf for at have kvalt og stukket sin tidligere samleverske og parrets to børn på fire og seks år til døde i Sønderborg.

2007: Den 31-årige Lars Petersen dømmes for blandt andet brandstiftelse, drab, indsmugling af 13 ton hash og forsøg på indsmugling af store mængder kokain.

2006: Østre Landsret finder den 60-årige Gunnar Jensen Grevsen skyldig i at have dræbt to bekendte på Amager.

2006: Ghulam Abbas blev dømt for at stå bag æresdrabet på den 18-årige Ghazala Khan, der blev skudt ned på banegården i Slagelse og for drabsforsøget på hendes mand.

2005: Mike Drewsen og Maria Kramer bliver begge idømt fængsel på livstid for at have planlagt og gennemført rovmordet på Ronni Blæsbjerg og Janne Løffler Jansen i Herlev og for derefter at have stjålet deres værdier.

2005: Den 45-årige skorstensfejer Jan Arno Beblein forsøgte forgæves at få Højesteret til at idømme ham en forvaringsstraf for det seksuelt betingede drab på den 10-årige Sonja Emborg i landsbyen Mjels syd for Aalborg. Men livstidsdommen blev stadfæstet.

2001: Højesteret hæver straffen fra 16 års fængsel til livstid for Helle Sara Peters fra Odense, der blev dømt for have dræbt sin mand, som blev gravet ned i hendes baghave, og for at have deltaget i rovmordet på en 82-årig mand, der fik halsen skåret over.

2001: Inderen Sanjay Sharma blev idømt livsvarigt fængsel for dobbeltdrabet på sin grønlandske hustru, Carla Clasen, og hendes toårige datter, Natuk. De blev myrdet og gravet ned ved et lejet sommerhus på Fanø.

2001: Peter Lundin idømmes livsvarigt fængsel for drabene på Marianne Pedersen og hendes to sønner. Ligene er aldrig fundet.

2000: Lars Lee Leif Anborg-Nielsen dømt for at have dræbt og derefter sexmisbrugt den 10-årige Susan Rasch Ipsen i Tranumparken i Brøndby Strand.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce