Christianshavn Kanal bliver tømt for sejlbåde og masteskibe, når havneindløbet bliver spærret af en række nye broer, frygter sejlerne,
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Christianshavn Kanal bliver tømt for sejlbåde og masteskibe, når havneindløbet bliver spærret af en række nye broer, frygter sejlerne,

Fakta

Her kommer havnebroerne til at ligge

Københavns Kommune har vedtaget at bygge en række broer fra Nyhavn over Christianshavn til Holmen.

Fakta

Københavns havn får fire nye broer.

Efter en arkitektkonkurrence har borgerrepræsentationens teknik- og miljøudvalg besluttet at bygge en række broer, der skal forbinde Nyhavn med Operaen.

PROJEKTET Læs om kommunens beskrivelse af bro-projektet ( eksternt link)

Det betyder, at der skal bygges en bro fra Nyhavn til Grønlandske Handels Plads.

Derfra skal en bro føres over Christianshavns Kanal - hvor en række historiske fartøjer har fået opsagt deres kajpladser - til Islands Plads.

Ingen nåde til Christianshavns husbåde

Fra kajhjørnet bygges en bro over Trangraven til Arsenaløen, hvorfra en fjerde bro skal forbinde operagæsterne med Frederiksholm og Dokøen, hvor Operaen ligger.

Broerne får en frihøjde på fra 2,3 meter.

Bro med spærretider for sejlbåde

Lystbåde og andre højere fartøjer kan ifølge kommunen få lov at passere broerne på bestemte tidspunkter, så de højst kan komme til at vente 30 minutter for at få lov at sejle forbi.

Der vil dog være spærretider, hvor kommunen ikke vil tillade broåbninger af hensyn til trafikken.

Det har fået blandt andre Dansk Sejlunion og Christianshavns Lokalråd til at protestere mod broforslagene: De er bange for, at det bliver så besværligt at få lov at sejle ind i Christianshavns Kanal, at den bliver tømt for masteskibe og kanalens enestående sejlskibsmiljø bliver knust.

SE PROTESTERNE Sammenslutningen Lad Havnen Leve kæmper mod bro-planerne ( eksternt link)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce