Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

DOKUMENTATION: Her er præmisserne for Amagermandens dom

12 dommere og nævninge var enige om at idømme Marcel Lychau Hansen livstid.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et enigt nævningeting har i dag idømt Amagermanden Marcel Lychau Hansen fængsel på livstid for to drab, seks grove voldtægter, flere røverier og forsøg på brandstiftelse.

Af rettens præmisser for strafudmålingen hedder det:

»Ved straffastsættelsen har retten lagt vægt på, at tiltalte er fundet skyldig i blandt andet to drab begået ved to forskellige lejligheder og uden indbyrdes forbindelse, et forsøg på ildspåsættelse under sådanne omstændigheder, at han indså, at andres liv derved blev udsat for overhængende fare, to voldtægter, heraf én under særligt skærpende omstændigheder, to forsøg på voldtægt, ét af særlig farlig karakter og ét under særligt skærpende omstændigheder og syv tilfælde af anden kønslig omgængelse end samleje, hvoraf ét forhold er begået under anvendelse af vold af særlig farlig karakter, fem forhold er begået under særligt skærpende omstændigheder og to af disse forhold er begået over for piger på 14 år. Det forhold, at de to drab blev begået i henholdsvis 1987 og 1990 kan, henset til at tiltalte efterfølgende har begået alvorlig personfarlig kriminalitet, ikke føre til et andet resultat«.

SE DOMMENLæs mere på Københavns Byrets hjemmeside

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden