0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling (arkiv)
Foto: Jens Dresling (arkiv)

I MASKINRUMMET. En anonym socialdemokrat beskriver i ny bog indgående formands- og magtkampe i partiet. Det fremgår blandt andet af bogen, at Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt for »Barbie-Helle«, og at Ole Hækkerup har udfærdiget et magtkort over partiet. Nu brænder spøgsmålet på alles læber: Hvem bogens forfatter?

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjælp Politiken: Hvem er den hemmelige S-forfatter?

Kan Politikens læsere opklare mysteriet om den hemmelige socialdemokratiske forfatter?

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Jeg er den nye Mefisto«, skriver den hemmelige socialdemokrat, der i en ny bog udstiller de sidste 10 års magtkampe og kaffeklubber i partiet. Forfatteren er nu jaget vildt af partifæller og bliver anklaget for at være illoyal og en løgner.

Men hvem er denne Mefisto?

Det er blandt bogens afsløringer, at Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen har kaldt statsminister Helle Thorning-Schmidt for »Barbie-Helle«, og at Ole Hækkerup har udfærdiget et magtkort over partiet. Finansminister Bjarne Corydon bliver omtalt som en »magtstræber«, der ikke bryder sig om Henrik Sass Larsen.

LÆS OGSÅ

Lige siden udgivelsen af 'Den hemmelige socialdemokrat' har medier og politikere spekuleret i, hvem det anonyme medlem af folketinget kan være, eller om der bare er tale om et mediestunt. De fleste kommentatorer er dog enige om, at detaljegraden i de 271 sider er for høj til at være et falsum.

Det fremgår af bogen, at der er tale om et mangeårigt og nuværende medlem af Socialdemokraternes folketingsgruppe.

På Politiken vil vi også gerne vide, hvem forfatteren er, så hvis du har læst bogen eller har et godt bud på ophavsmanden, så hjælp os i kontaktformen herunder. (Du kan også begynde med at læse et uddrag af bogen i bunden af artiklen)

Den anden Mefisto
Når forfatteren i bogen kalder sig den nye Mefisto, hentyder han eller hun til en gang i 80'erne, hvor en anden centralt placeret socialdemokrat i en række klummer i Ekstra Bladet afslørede detaljer om Anker Jørgensens regeringstid.

Den gang blev daværende boligminister Erling Olsen afsløret som den hemmelige Mefisto, og hans åbenmundethed endte ikke med at få konsekvenser for ministeren.

I den nye bog skriver forfatteren, at han ikke vil skade partiet med bogen, men den anonyme socialdemokrat har allerede fået kritik fra partifæller.

I lørdagens udgave af Politiken kalde Henrik Dam Kristensensen manøvren for ukollegialt, og til Ekstra Bladet har politisk ordfører Maja Panduro kaldt bogskriveren for »en tøsedreng eller -pige«.

Forelægger: Bogen er troværdig

Bogen er skrevet af en anonym jeg-fortæller, og ifølge udgiveren Peoples Press er anonymiteten givet for, at forfatteren kan have »frihed til at fortælle om, hvordan dagligdagen i det store magtbærende regeringsparti i virkeligheden ser ud«, som forlagsdirektør Jakob Kvist udtrykker det.

Han garanterer også, at udsagn og oplysninger i bogen er testet og trykprøvet for at garantere ægtheden af oplysningerne.

»Mit indtryk er, at kilden er troværdig på alle måder«, siger Jakob Kvist.

Du kan læse et uddag af bogen fra riidr.com her, og komme med dit gæt på forfatteren efter.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden