Gerningsmand dækkede sig til med partisan-tørklæde under attentat

Politiet efterlyser mand med arabisk udseende efter skyderi i København.

Terror i København

Politiet har her til aften udsendt signalementet på den ene af de to gerningsmænd, der omkring klokken 15.30 i dag dræbte en 40-årig mand.

Derudover blev tre betjente såret ved skyderiet i kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København.

Gerningsmanden, der menes at være 25-30 år, beskrives som cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning.

Han har ifølge politiet et »arabisk udseende, men med lysere hud end normalt og med sort glat hår«.

Angrebet mod Krudttønden skete under et et debatmøde med overskriften 'Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed' arrangeret af Lars Vilks Komiteen, der har til formål at arrangere møder med den svenske muhammedtegner Lars Vilks.

Han tegnede i 2007 profeten Muhammed som en hund, og han har siden været under beskyttelse, fordi han flere gange er blevet udsat for dødstrusler.

Også den franske ambassadør var til stede. Begge er uskadte.

Partisan-tørklæde, mørkeblå skijakke, matchende bukser

Politiet fortalte her til aften på et pressemøde på Politigården i København, at man ikke er sikker på, at skyderiet er et terrorangreb, men at man efterforsker det som et sådant.

Alt disponibelt mandskab er indkaldt og politiet i København har desuden lånt betjente fra andre politikredse til efterforskningen og jagten på de to gerningsmænd.

De kaprede efter attentatet en sort VW Polo, som de stjal fra en mand. Men selvom flere vidner har set angrebet er det fortsat småt, hvad politiet har af detaljer på de to gerningsmand.

Om gerningsmanden, der her et arabisk udseende, fortsætter Københavns Politi:

»Han var iført en sort eller mørkeblå skijakke og matchende bukser og formodentlig handsker. Han havde dækket nederste del af ansigtet helt op til øjnene med et partisan-tørklæde i farverne gul/orange og rød«.

»Han medbragte et sort maskinpistol/maskingevær. Afhørte beskrev det som 90-100 cm langt, helt sort og plasticlignende. Han medbragte ikke yderligere genstande«.

Politiet opfordrer vidner, der har set eller hørt noget, til at henvende sig.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce