Lydoptagelse afslører kort intens ildkamp på Krudttønden

Skræmmende optagelse fra attentat i København.

Terror i København

Det var tilsyneladende en kort, men intens ildkamp, der udspillede sig på kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København i dag.

Det viser en lydfil, som britiske BBC her til aften bringer, og som ifølge det britiske medie stammer fra skuddrabet i Danmark tidligere på dagen.

En omkring 40-årig mand blev dræbt og tre politibetjente - to livvagter fra PET og en politimand - blev såret. Ingen af dem dog kritisk.

DOKUMENTATIONHør optagelsen her. (eksternt link)

På lydoptagelsen, der tager 45 sekunder, bliver en kvindestemme afbrudt af en salve af skud, der falder meget hurtigt efter hinanden.

De første sekunder er der ingen reaktion, men så høres det, der lyder som stole, der bliver rykket rundt og tumult.

På et tidspunkt høres lyden af noget metal, der rammer gulvet, og i slutningen af optagelsen kan man høre en mand, der siger:

»Kom ned«.

Skuddene falder så hurtigt, at det ikke er muligt at tælle det præcise antal - også fordi lyden af skyderiet på et tidspunkt bliver svagere - men det lyder som om, der falder omkring 30 skud.

Det hele sker hurtigt; på omkring 17 sekunder lyder det til at være slut.

Sådan skete angrebet

Skyderiet på Krudttønden skete kort efter klokken 15.30.

I begyndelsen mente politiet, at to gerningsmænd stod bag, men her til aften, omkring klokken 20, ændrede myndighederne den udlægning. Nu mener man, at kun én mand udførte angrebet.

Skyderiet skete under et debatmøde med overskriften 'Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed' arrangeret af Lars Vilks Komiteen, der har til formål at arrangere møder med den svenske muhammedtegner Lars Vilks.

Han tegnede i 2007 profeten Muhammed som en hund, og han har siden været under beskyttelse, fordi han flere gange er blevet udsat for dødstrusler.

Også den franske ambassadør var til stede. Begge er uskadte.

Københavns Politi ville på et pressemøde her til aften ikke lægge sig fast på, at dagens skudepisode var terror. Men både PET og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger, at alt tyder på, at det var et terrorangreb.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce