Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JANUS ENGEL /JANUS ENGEL
Foto: JANUS ENGEL /JANUS ENGEL

Menneskejagt. Lige siden lørdag eftermiddag klokken 15:33 har politiet jagtet den formodede gerningsmand. Tidlig Søndag morgen fandt de frem til ham på en adresse tæt ved Nørrebro Station.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan fandt politiet den formodede gerningsmand

Via taxachaffør og videoovervågning blev han fundet og dræbt ved Nørrebro Station.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en taxachauffør, som var med til at opklare, hvor den formodede gerningsmand, der angiveligt har affyret skud på Østerbro og Indre by, befandt sig.

Den formodede gerningsmand efterlader sin flugtbil og ringer efter en taxa fra Kildevældsskolen på Østerbro, efter han angiveligt har affyrede skud på Krudttønden.

Taxachaufføren kører den formodede gerningsmand til en adresse på Svanevej, tæt ved Nørrebro Station. Politiet får adressen, da de senere afhører chaufføren.

Det giver politiet det afgørende spor. En ansat i adressens ejendomskompleks giver politiet adgang til videoovervågning på stedet. .

Politiet overvåger siden adressen - både via videoovervågning, men de er også selv til stede på adressen, oplyser de i en pressemeddele:

»Københavns Politi har siden kl. 23 været til stede på adressen med efterforskere og observatører, der både i området og via videoovervågningen har holdt stedet under observation«.

Formodet gerningsmand stopper ved adresse i 22 minutter

Efter at have undersøgt videomaterialet oplyser politiet, at den formodede gerningsmand ankom til adressen cirka klokken 16.15, efter han blev sat af taxaen fra Østerbro.

Blot 22 minutter senere forlader han stedet igen, kunne politiet efterfølgende konstatere, da de så videomaterialet.

Manden kommer først tilbage til adressen klokken 4:50 søndag morgen, hvor politiet allerede var til stede.

Her tager Politiets Aktionsstyrke kontakt til ham ved at råbe ham an, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Den formodede gerningsmand reagerer ved at afgive flere skud mod aktionsstyrken, der besvarer beskydningen. Den formodede gerningsmand bliver dræbt under skudvekslingen.

Politiet: Videoovervågning peger på, at den dræbte er gerningsmand

Ud fra det tilgængelige videomateriale har det ikke været muligt at identificere manden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Men Ifølge efterforskningsleder Jørgen Skov peger videoovervågning på, at den dræbte stemmer overens med den person, der åbnede ild og dræbte en ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro og senere i nat mod synagogen i Krystalgade i indre København. Det sagde han til et pressemøde tidligere søndag morgen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden