Kondolance. Efter terrorangrebene i København opfordrer Dronning Margrethe til, at vi værner om de danske værdier.
Foto: JENS DRESLING

Kondolance. Efter terrorangrebene i København opfordrer Dronning Margrethe til, at vi værner om de danske værdier.

Terror i København

Dronningen sender sine tanker til ofre for terrorangreb

Kongehuset kondolerer og takker politiet for indsatsen i København.

Terror i København

Dronning Margrethe kommenterer nu gårsdagens og nattens begivenheder, hvor to personer er blevet dræbt, og fem politifolk er blevet såret.

»Det er med sorg, jeg erfarer omfanget af det seneste døgns begivenheder. Mine tanker går til den dræbte filminstruktør og den unge vagtmand fra det jødiske samfund, som blev mål for gerningsmandens handlinger. Jeg sender min dybeste medfølelse til de pårørende og til de sårede politifolk«, udtaler hun i en meddelelse, som Kongehuset har offentliggjort.

REKONSTRUKTION:

Hendes majestæt retter også en særlig tak til politiet, der siden i går eftermiddags har været massivt til stede i København. De fem sårede politifolk er alle uden for livsfare. Tre blev ramt af skud ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor gerningsmanden første gang åbnede ild, mens to blev ramt i nat, da gerningsmanden skød ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

»Jeg ønsker at rette en tak til politiet og myndighederne for deres hurtige og effektive indsats«, lyder det fra dronning Margrethe, der opfordrer til sammenhold i tiden efter angrebene.

»Det er vigtigt, at vi i en så alvorlig situation står sammen og værner om de værdier, som Danmark bygger på«, udtaler hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce