Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Opbakning. Både søndag og mandag har københavnere været forbi synagogen i København for at udtrykke deres sorg. I aften er der mindehøjtidlighed ved Krudttønden på Østerbro, hvor skyderierne begyndte.
Foto: JENS DRESLING

Opbakning. Både søndag og mandag har københavnere været forbi synagogen i København for at udtrykke deres sorg. I aften er der mindehøjtidlighed ved Krudttønden på Østerbro, hvor skyderierne begyndte.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ministre på stribe mindes dræbte i aften

Arrangører overvejer at flytte mindehøjtidelighed for at få plads til alle.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er lagt op til en markering af de helt ekstraordinære, når de to dræbte ved weekendens terrorhandlinger i aften mindes ved en højtidelighed i København.

Begivenheden, der forløber fra klokken 20-21, skal efter planen holdes ved kulturhuset Krudttønden, hvor den første terrorhandling på et debatarrangement fandt sted. Og fra det politiske Danmark har en række ministre og partiformænd meldt deres ankomst.

Fra den radikale del af regeringen kommer i hvert fald økonomi- og indenrigsminister og vicestatsminister Morten Østergaard, uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, børne-, social-, integrations og ligestillingsminister Manu Sareen, kulturminister Marianne Jelved samt udenrigsminister Martin Lidegaard, oplyser partiets pressetjeneste

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er en af de fire talere ved mindehøjtideligheden, og med sig fra sit parti har hun indtil videre justitsminister Mette Frederiksen, landbrugs- og fødevareminister Dan Jørgensen, skatteminister Benny Engelbrecht, transportminister Magnus Heunicke samt miljøminister Kirsten Brosbøl.

Det, vi hører, er, at det bliver meget stort,

Derudover deltager forsvarsminister Nicolai Wammen (S) ved et mindearrangement i Aarhus, mens by,- bolig-, og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) medvirker ved et arrangement i Odense.

Flere end 14.000 tilmeldt

Det er partierne på Københavns Rådhus, der står bag arrangementet i København, og ifølge politisk ordfører for Socialdemokraterne Lars Aslan Rasmussen forlyder det, at de fleste partiers formænd også kommer. Det gælder eksemplevis den konservative Søren Pape Poulsen og Venstre formand Lars Løkke Rasmussen. Lige som forskellige landes ambassadører har meldt deres ankomst.

Indtil videre er der angiveligt over 14.000 tilmeldt arrangementet.

»Det, vi hører, er, at det bliver meget stort, og det er også politiets vurdering. Langt flere end vi havde regnet med«, siger Aslan Rasmussen, der tilføjer:

»På grund af den store interesse overvejer vi at flytte det til Klosterfælleden ved siden af, for det kan være svært for alle at se, hvis vi skal stå foran Krudttønden«.

Ud over statsministeren vil også Dan Rosenberg fra det jødiske samfund i Danmark, Politiforbundets formand Claus Oxfeldt samt den fransk ambassadør holde tale, oplyser Lars Aslan Rasmussen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden