MEDVIRKEN. To mænd er sigtet for medvirken til drab i forbindelse med angrebene i København i weekenden. I forbindelse med grundlovsforhøret i dommervagten på Politigården i København er et stort opbud af betjente mødt op.
Foto: Jens Dresling

MEDVIRKEN. To mænd er sigtet for medvirken til drab i forbindelse med angrebene i København i weekenden. I forbindelse med grundlovsforhøret i dommervagten på Politigården i København er et stort opbud af betjente mødt op.

Terror i København

To mænd er sigtet for medvirken til skyderier i København

Den formodede gerningsmand bag weekendens angreb havde formodentlig medskyldige.

Terror i København

To mænd er netop blevet fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København. De sigtes for medvirken til angrebene i weekenden ved Krudttønden på Østerbro og ved synagogen i Krystalgade.

De to mænd sigtes for at hjælpe den formodede gerningsmand, 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, med at skaffe våben af vejen og for at hjælpe med at gemme den formodede gerningsmand på et tilflugtssted.

De sigtes efter straffelovens paragraf 23 for medvirken til manddrab og for forsøg på medvirken til manddrab.

Ikke sigtet for terror

De to mænd blev anholdt under politiets ransagninger i København søndag. Den ene blev anholdt søndag klokken 8.14, den anden søndag klokken 14.50.

Begge nægter sig skyldige i anklagerne.

Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for den ene af de sigtede, bekræfter over for Politiken, at to mænd er sigtet for medvirken til drab. De to mænd er ikke sigtet for medvirken til terror.

Politiet beder i en pressemeddelelse borgerne om hjælp.

Vidner efterlyses

Politiet søger blandt andet vidner omkring gerningsmandens færden til det første gerningssted på Serridslevvej 2 på Østerbro (kulturhuset Krudttønden, red.).

»Vi vil meget gerne i kontakt med flere vidner, som har bemærket gerningsmanden. I særlig grad i vidner, der har bemærket den formodede gerningsmand på hans færden mod det første gerningssted – altså før lørdag kl. 15.30«, skriver politiet.

Politiet søger også vidner, der kan have informationer om den formodede gerningsmands færden mellem kl. 16.37 lørdag og kl. 04.55 søndag nat.

I forbindelse med grundlovsforhøret er der nedlagt navneforbud mod de to sigtede.

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at de to mænd er sigtet for at skaffe de våben, den formodede gerningsmand angiveligt har brugt ved angrebene. De er ikke sigtet for at skaffet det automatvåben, der blev anvendt ved det første angreb. Hvorvidt de spiller en rolle i forbindelse med den formodede gerningsmands to pistoler, er der usikkerhed omkring.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce