Moskeen på Dortheavej var fyldt til randen, så flere af de bedende måtte stå udenfor under begravelsesceremonien for Omar el-Hussein. Kilde: politiken.tv / Martin Lehmann

Terror i København

Flere hundrede sagde farvel til dræbt attentatmand

Manden bag weekendens attentater i København er blevet begravet i Brøndby.

Terror i København

Flere hundrede mennesker var i eftermiddag taget til moskéen på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter for at tage afsked med den 22-årige attentatmand Omar Abdel Hamid el-Hussein, der blev skudt og dræbt af politiet søndag morgen efter selv at have dræbt to civile og såret fem betjente.

Langs husmuren udenfor lå en række muslimer i vinterjakker og bad, mens fredagsbønnen blev afholdt indenfor. Herefter var der et kort mindeord for den afdøde, hvorefter hans hvide kiste blev båret ud af moskeen og placeret i en rustvogn.

Omar havde en stor bekendtskabskreds

Vagter fra Islamisk Trossamfund vurderede over for Politikens reporter på stedet, Kristian Corfixen, at der var næsten dobbelt så mange mennesker samlet i og omkring moskéen som ved en normal fredagsbøn.

Kasem Said Ahmad fra Dansk Islamisk Begravelsesfond, som var til fredagsbønnen, vurderer, at der i alt var omkring 3.000 mennesker til fredagsbønnen.

Flere til stede ved moskeen pegede på, at Omar Abdel Hamid el-Hussein havde en stor bekendtskabskreds. De gav udtryk for, at uanset hvad man har gjort, så fortjener man en muslimsk begravelse, hvis det er familiens ønske.

LÆS ARTIKEL

Inden kisten blev båret ud, havde der været ret stille på gaden, fortæller Politikens reporter, der talte omkring 30 pressefolk.

Ved benzintanken tæt ved moskéen holdt to politibiler med omkring 10 betjente. Uden synlige geværer.

Kun mænd til begravelsen

Efter ceremonien kørte rustvognen mod den muslimske begravelsesplads i Brøndby, hvor Omar Abdel Hamid el-Hussein blev stedt til hvile i en grav i det fjerneste hjørne af gravpladsen set fra indgangen.

Omkring 200 mennesker var samlet omkring hans grav - kun mænd - og en lille gravko sørgede for at fylde graven op med jord, efter at kisten med liget af gerningsmanden fra de to attentater var blevet sænket i jorden.

Politikens reporter vurderer, at der har været omkring 400 mennesker forbi graven i forbindelse med begravelsen. Mange journalister og fotografer var forsamlet ved indgangen, hvor de tog opstilling på en jordvold for at få bedre udsyn over gravpladsen.

Lidt efter klokken 15 var der opbrud, og de fleste gæster til begravelsen sivede langsomt væk, efter at de havde sagt farvel til danskpalæstinenseren Omar Abdel Hamid el-Hussein.

I en tidligere version af denne artikel skrev vi 'Flere hundrede mennesker var i eftermiddag samlet ved moskéen på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter'. Det er ikke korrekt. Der var flere tusinde samlet til fredagsbønnen, og vi har nu præciseret i artiklen, at der er tale om flere hundrede, der tog til moskeen for at tage afsked med den dræbte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce