Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: DRESLING JENS
Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der gik rygter om, at Omar El-Hussein ville udføre et terrorangreb

Nye oplysninger fra miljøet i Mjølnerparken kommer frem under retsmøde i dag.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der gik rygter i Mjølnerparken om, at Omar El-Hussein ville udføre et angreb, umiddelbart efter at han 30. januar 2015 havde udstået en fængselsstraf for knivstikkeri.

Det er kommet frem i dag i Københavns Byret, hvor retssagen mod fire mænd, som er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein med angrebene 14. og 15. februar sidste år, fortsætter.

I dag afhøres en af de tiltalte, LE, der er 20 år. I retten er det kommet frem, at LE ved en indledende afhøring hos politiet på Station Bellahøj og under et retsmøde fortalte, at Omar El-Hussein »ville lave noget skyderi a la Paris, når han blev løsladt efter at have afsonet sin straf for knivstik i et S-tog«.

I retten i dag erindrer LE ikke, at han skulle have fortalt dette. LE fortæller dog, at han og El-Hussein havde været bekendte i et par år.

Ifølge anklagemyndigheden har LE og de tre andre mænd medvirket til terror. LE er den første af de fire, som afgiver forklaring i retssagen.

Alle kommer fra Mjølnerparken

De fire tiltalte mænd er henholdsvis 20, 23, 26 og 31 år, og de har alle boet i Mjølnerparken, hvor Omar El-Hussein også havde adresse.

De blev anholdt i dagene efter Omar El-Husseins angreb 14. februar, da han åbnede ild mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og senere foran synagogen i Krystalgade i det indre København.

Ifølge anklagemyndigheden har de tilskyndet til, at Omar El-Hussein skulle slå til igen, efter han havde dræbt den 55-årige Finn Nørgaard foran Krudttønden.

Det endte Omar El-Hussein også med at gøre. Ifølge anklagemyndigheden blev han hjulpet af de fire venner, som er anklaget for blandt andet at hjælpe gerningsmanden med at få adgang til en computer på en internetcafé på Nørrebro i timerne efter angrebet på Østerbro. Her fandt Omar El-Hussein angiveligt frem til sit næste mål, synagogen i Krystalgade, på computerskærmen.

Tiltalt mødte Omar El-Hussein

Ved retsmødet i Københavns Byret i dag er det også kommet frem, at LE mødte Omar El-Hussein i Mjølnerparken kort efter angrebet på Krudttønden.

Det var et tilfældigt møde mellem de to mænd. Her skal LE have overhørt en telefonsamtale mellem Omar El-Hussein og en af de andre tiltalte i sagen, hvor Omar El-Hussein siger, at han har en maskinpistol i en sort pose. Dette nægter LE dog i retten i dag.

Ifølge anklagemyndigheden var de fire tiltalte alle i kontakt med Omar El-Hussein, mens hundredvis af betjente ledte efter gerningsmanden.

Ifølge anklagemyndigheden var de alle fire sammen med Omar El-Hussein på internetcafeen på Nørrebro, ligesom de hjalp ham ved at forsyne ham med en sportstaske, ammunition og den hættetrøje, han bar, da han angreb i Krystalgade.

I retten er det i dag endvidere kommet frem, at LE efter sit møde med Omar El-Hussein ringede til en af de andre tiltalte, BH, som sammen med endnu en tiltalt, MR, herefter begyndte at søge på nyhedssider som eb.dk, bt.dk og på Local Eyes.

LE siger selv i dag, at han ikke vidste noget om angrebet på Krudttønden på det tidspunkt, og at han ikke kan huske samtalen.

I alt er der afsat 30 retsdage til at afgøre, om 22-årige Omar El-Hussein handlede på egen hånd, da han udførte terrorangrebene i København – eller om de fire tiltalte har fungeret som hans hjælpere.

De fire mænd nægter sig alle skyldige i anklagerne om medvirken til terror. Der ventes at falde dom i sagen til september.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden