Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

BEVOGTNING. Antiterrorbetjente ved retsbygningen under terrorsagen mod fire unge mænd, der er anklaget for at have hjulpet Omar El-Hussein under sidste års terrorangreb i København.
Foto: JENS DRESLING

BEVOGTNING. Antiterrorbetjente ved retsbygningen under terrorsagen mod fire unge mænd, der er anklaget for at have hjulpet Omar El-Hussein under sidste års terrorangreb i København.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Terrortiltalt: Omar stak en riffel i hånden på mig

En af de tiltalte stod pludselig med en militærriffel i hånden, da han mødte Omar El-Hussein efter angrebet på Krudttønden.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da overvågningskameraerne i februar sidste år fangede en terrorist og hans kammerater på en netcafé på Nørrebro, var det deres snak om angrebet på Krudttønden, man ser.

Det siger en af de fire tiltalte i en sag om medvirken til terror i København. De er anklaget for med råd og praktisk hjælp at have hjulpet danskpalæstinenseren Omar El-Hussein, da han havde myrdet et tilfældigt offer under et angreb på et møde om ytringsfriheden, og inden han gik videre til at slå en civil vagt foran synagogen ihjel i februar sidste år.

Få timer efter det første terrorangreb mødtes Omar med vennerne foran en computer, hvor de ifølge en af de tiltalte, BH, diskuterede angrebet på kulturhuset Krudttønden.

DOKUMENTATION

Videooptagelserne viser, hvordan de med store håndbevægelser, pegen og rusken i hinanden kommunikerer om det, de ser på skærmen. De er dog ikke voldsomt oprørte over det, fortæller BH, der er blevet vant til skyderier i det miljø, han kommer i. Han kan ikke huske, hvad de konkret taler om.

Gik efter hashpusher - ikke efter at skjule beviser

Lidt senere på dagen har andre overvågningskameraer fanget BH og de øvrige tiltalte gå rundt i et område mellem ghettobebyggelsen Mjølnerparken og S-togs-skinnerne lidt fra ejendommene. Ifølge anklageren ser det ud til, at de er med til at skaffe Omar El-Husseins tøj og gerningsvåbnet væk.

Lige i det øjeblik kunne jeg godt lægge to og to sammen, jeg havde lige set det i nyhederne og nu giver han mig en riffel. Men jeg spørger ham ikke.

Det afviser BH. De ledte blot efter en at købe hash af, siger han: »Ja vi går på en mærkelig måde, for vi leder efter ham pusheren, der står under broen«.

Men han forklarer også, at han fik stukket en riffel i hånden af Omar El-Hussein.

»Han kommer panisk imod os, han rækker noget ud til dig. Han siger 'her'. Det var en riffel. Jeg prøver at give ham den tilbage, han vil ikke tage imod den«, forklarer han.

»Lige i det øjeblik kunne jeg godt lægge to og to sammen, jeg havde lige set det i nyhederne, og nu giver han mig en riffel. Men jeg spørger ham ikke«.

»Så tænker jeg at smide den fra mig. Jeg kigger venstre højre, legeplads og boldplads med små børn over det hele, der kan jeg jo ikke smide den«.

Våbnet - en M95-automatriffel, der forsvandt ved et røveri mod en hjemmeværnsmand - blev efter terrorangrebene fundet smidt i en grøft nær S-togs-skinnerne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden