0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overvågning dokumenterer de fire terrortiltaltes færden minut for minut

Overvågningskameraernes optagelser er vægtige beviser i sagen mod Omar El-Husseins formodede medgerningsmænd.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Fogde
Foto: Morten Fogde

TERROR. Omar El-Hussein mødtes flere gange med sine venner fra Mjølnerparken efter at have beskudt Krudttønden og senere åbnet ild ved Synagogen.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nørrebroghettoen Mjølnerparken er tæt dækket af flere hundrede overvågningskameraer. Alle bevægelser i opgange, kældergange og omgivelser filmes af de mange kameraer.

Sammen med teleoplysninger og data, gravet frem fra en række computere på en netcafé, udgør de mange optagelser fra det dramatiske døgn efter terrorangrebene i København i januar 2015 et vægtigt bevismateriale i anklagemyndighedens sag mod fire unge mænd, der er tiltalt for at medvirke til terror.

Anklagemyndigheden har takket være de mange timers video-optagelser kunnet stykke de tiltaltes og Omar El-Husseins færden sammen næsten minut for minut i timerne efter angrebet på Krudttønden og op til og efter terroraktionen mod Synagogen.

Her er de begivenheder, anklagerne har fremlagt i retten under sagen mod de fire tiltalte. Takket være de tekniske spor - overvågningsoptagelserne, teleoplysninger og computerdata - kan de involveredes færden fastlægges nogenlunde præcist på minuttet i timerne omkring angrebene. Tidspunkterne og optagelsernes indhold er stykket sammen af de oplysninger, der er nævnt under retssagens første fire dage.

Lørdag 14. august klokken 15.01: Omar El-Hussein publicerer via Facebook et vers fra Koranen, der handler om at drive de vantro ud af deres boliger og indgyde rædsel i deres hjerter.

15.24: Han offentliggør en erklæring om, at han nu sværger troskab til terrororganisationen Islamisk Stats leder.

15.33: Omar El-Hussein åbner ild mod et møde om ytringsfriheden i kulturhuset Krudttønden på Østerbro. Der affyres mindst 28 skud med den militære M95-riffel. Han myrder et tilfældigt offer, Finn Nørgaard, og sårer flere politibetjente, der skulle beskytte det terrortruede arrangement. 32 minutter forinden har El-Hussein på sin facebook-side citeret et koranvers om at drive de vantro ud af deres boliger og så rædsel i deres hjerter. Ni minutter før skyderiet svor han i et nyt opslag på Facebook troskab til terrorbevægelsen Islamisk Stats leder.

Han kaprer straks efter drabet en privatbil og forsvinder fra gerningsstedet.

15.57: Omar El-Hussein ringer fra Borgervænget på det ydre Østerbro efter en hyrevogn, der samler ham op på Borgervænget.

POLITI FOTO
Foto: POLITI FOTO

16.04: E