Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GERNINGSSTED. De mange skudhuller i kulturhuset Krudttøndens facade minder om voldsomheden ved Omar El-Husseins første angreb.
Foto: JENS DRESLING

GERNINGSSTED. De mange skudhuller i kulturhuset Krudttøndens facade minder om voldsomheden ved Omar El-Husseins første angreb.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trussel om at dræbe vantro danskere knyttes til terrortiltalt

En af de unge mænd, der er tiltalt for at hjælpe Krudttønden- og synagogeterroristen, belastes af terrortrusler på toiletvæg.

Terror i København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er »overordentligt sandsynligt«, at IA har skrevet en række trusler mod danskerne og Danmark på en væg i Politigårdens Fængsel.

Det slår en skriftekspert fra Rigspolitiets kriminaltekniske center fast i en analyse af beskeden, der i sommer blev fundet skrevet på væggen i fangernes toilet på tredje sal i fængslet.

Indholdet var ganske ildevarslende: »Vi er kommet til jeres land for at dræbe alle jer vantro. Der vil komme nogle sultne løver, der ikke frygter døden, for at dræbe jer og lægge jeres liv i ruiner«.

Ved siden af stod en troskabserklæring til Abu Bakr al-Baghdadi, der er terrorbevægelsen Islamisk Stats frontfigur.

Og den formodede forfatter til griflerierne, IA, sidder lige nu tiltalt for at have hjulpet dansk-palæstinenseren Omar El-Hussein i forbindelse med angrebene på kulturhuset Krudttønden og synagogen i København i februar 2015.

EFTERSØGNING

Den ubehjælpsomme blanding af formskrift, blokbogstaver og sammenhængende skrift, bogstavernes hældning og den variation, skribenten havde i sin måde at udtrykke på, gør det overordentligt sandsynligt, at skriveriets ophavsmand var netop IA, fastslår skrifteksperten.

Hun har sammenlignet væggraffitien med et brev, IA skrev til den medtiltalte BH fra sin celle og hvor der også var ganske voldsomme verbale udfald mod Danmark. »Små kuffar (vantro, red)«, »luderland« og »zionistland« indgik i teksterne, der endte med ordene: »Kithah dem alle sammen one by one«.

Skrifteksperten finder - trods det begrænsede materiale, hun havde at arbejde med - at den terrortiltalte IA meget vel kan være gerningsmanden til vægtruslerne.

»Der er så mange overensstemmelser på bogstaverne og i variationen af dem«, lød hendes begrundelse, da hun i retten forklarede, hvorfor hun finder det »overordentligt sandsynligt«, at det er skrevet af IA.

Afviser at kende de ord, der indgår i truslerne

Selv nægtede han sig skyldig i truslerne og troskabseden.

»Det var ikke mig«, sagde han og afviste at kende til Abu Bakr al-Baghdadi eller for den sags skyld at vide, hvad kuffar betyder.

Samme forklaring kom han med, da han blev spurgt til indholdet af sit brev til BH.

»Jeg ved ikke, hvad 'zionistland' betyder. Jeg ved ikke hvad en zionist er. Noget med jøder? Jeg var sur og vred. Jeg vidste, at politiet ville læse det«, sagde han i retten og fortalte, at han blot i sin utilfredshed ledte efter de værste gloser at slynge ud.

Jeg sidder uskyldigt fængslet. Der er ingen beviser.

»Det var bare et klamt ord«.

»'Hvad fuck har jeg gjort', tænkte jeg dagen efter«.

»Men hvorfor skriver du præcist de ord til BH, når du sidder tiltalt i en terrorsag?«, spurgte anklageren.

»Jeg sidder uskyldigt fængslet. Der er ingen beviser. Det er ikke normalt, det her«, fandt den terrortiltalte.

Anklageren: BH skal udvises for altid

Sagens bevisførelse er nu slut. I næste uge går anklageren og forsvarerne i gang med at argumentere for deres synspunkter i sagen: Om de fire skal findes skyldige eller om materialet mod dem ikke beviser, at de hjalp Omar El-Hussein i et omfang, der gør dem medskyldige i terrorangreb.

Som det sidste inden den del af retssagen går i gang afslørede anklagemyndigheden, at den vil kræve BH frakendt sit statsborgerskab og udvist af Danmark for bestandig, hvis han findes skyldig.

POLITIKEN.TV

Sociolog og forfatter Aydin Soei mødte Omar Abdel Hamid El-Hussein og hans venner fra banden Brothas i ghettoen Mjølnerparken. Det var ved at gå galt. Årsag? Sociologen boede på den forkerte gade. Kilde: politiken.tv / Anders Legarth Schmidt. Producer: Anders Bundgaard

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden