København

Nu rydder christianitterne selv Pusher Street

Fristadens beboere er gået i gang med at rive hashboderne ned.

København

Onsdag aften skød en pusher mod to betjente og en civil borger inde på Christiania.

Nu tager fristadens beboere tilsyneladende opgøret med de meget brutale bander, der kontrollerer områdets hashhandel: De er gået i gang med at skille pushernes boder ad.

Det sker efter et hasteindkaldt fællesmøde, hvor christianitterne diskuterede, hvad de skulle gøre ved den organiserede kriminalitet, der har fået lov at sætte sig på fristadens stofmarked.

En af de boder, der bliver pillet fra hinanden, er den såkaldte balkanbod, hvor den formodede gerningsmand til onsdagens drabsforsøg arbejdede.

Deltagere tager stykke for stykke den ned - også det tag, der har hindret overvågning af boden og dens salg fra luften.

Fristaden vil af med hashkunderne

Nu håber christianitterne på, at omverdenen vil hjælpe dem til at undgå, at de organiserede bandekriminelle atter kan tage magten i Pusherstreet, når oprydningen er ovre.

Vi har brug for Danmarks hjælp til at gennemføre det her. Derfor beder vi om, at kunderne går et andet sted hen.

»Vi har bedt politiet om ikke at komme. Vi vil gøre det her selv. Det er vores ære, det drejer sig om. Der er sket noget, som er utilstedeligt. Derfor må vi rydde op«, forklarer Hulda Mader, der er talsmand for fristaden.

Hun opfordrer alle hashkunder til at holde sig fra Pusherstreet. De må finde andre steder at købe deres stoffer, lyder rådet: »Vi har brug for Danmarks hjælp til at gennemføre det her. Derfor beder vi om, at kunderne går et andet sted hen«.

En hashbod er blevet rejst foran Christiansborg i anledning af aktionen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce