Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

I aften er der fest på Jagtvej 69, hvor Ungdomshuset lå for ti år siden. Arrangøren advarer politiet mod at blande sig.
Foto: Jacob Ehrbahn

I aften er der fest på Jagtvej 69, hvor Ungdomshuset lå for ti år siden. Arrangøren advarer politiet mod at blande sig.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Autonome unge vil feste på Jagtvej 69 i aften: Opfordring til politiet - hold jer et stenkast væk

Party Rebels har på Facebook inviteret til fest på den omstridte grund, hvor Ungdomshuset lå for 10 år siden.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hold jer mindst et stenkasts afstand fra grunden. Alt andet kan blive set som en endnu en unødig provokation fra jeres side og vi hverken kan eller vil tage ansvar for følgerne«.

Den besked får politiet fra Party Rebels på Facebook, der har oprettet begivenheden 'Ungdommens fester for fremtiden'.

Party Rebels er en gruppering i ungdomsmiljøet, der laver demonstrationer og »fester for oprør, frihed, ballade og gang i den!...i et samfund hvor de rigeste bliver rigere imens studerende, fattige og arbejder konstant får reduceret deres livsvilkår«.

Gadefesten starter i aften klokken 20 til midnat på Jagtvej 69, på matriklen hvor Ungdomshuset blev revet ned for 10 år siden, og hvor der onsdag aften var uroligheder, hærværk og konfrontationer mellem demonstranter og politi.

Træt af politiet

Som senere førte til ransagninger i det nye Ungdomshus på Dortheavej i Nordvest, hvor der blev fundet kasteskyts. Party Rebels skriver om den aften til politiet:

»Jeres opførsel ved Dortheavej og efterfølgende ransagning af ungdomshuset var helt unødigt eskalerende og provokerende«, hvorefter de altså opfordrer politiet til at holde en passende afstand i aften«.

Politiet har til BT udtalt, at de naturligvis er på vagt efter onsdagens uroligheder.

»Vi har ingen forventninger til arrangementet, men vi håber, det kommer til at forløbe fredeligt og roligt. Vi vurderer situationen og tilpasser vores indsats. De uroligheder, vi så i onsdags, indgår naturligvis i vores planlægning,« siger Sten Hansen, der er kommunikationsmedarbejder i Københavns Politi til avisen.

Det politiske miljø i København har torsdag rustet op over for de unge i miljøet. Overborgmester Frank Jensen (S) vil ikke acceptere, at kommunen skal finansiere en ungdomskultur, der griber til hærværk og vold med tjenestemænd.

Mens kultur- og fritidsborgmesteren Carl Christian Ebbesen (DF) har bedt fonden bag huset på Dortheavej 63 redegøre for, hvorvidt det nye Ungdomshus var en del af planlægningen af urolighederne onsdag. For i så fald vil man med Folkeoplysningsloven i hånd kunne fratage dem den støtte på 1,6 millioner kroner, det årligt modtager.

De lokale bakker op

Tonerne var lidt mere forsonlige torsdag aften, da Alex Heick, der er formand for bydelens lokaludvalg, Bispebjerg Lokaludvalg, fik mulighed for at mødes med brugeren af Ungdomshuset på Dortheavej. Til DR siger han:

»Jeg havde lidt fornemmelsen af lidt røde ører. Ungdomshuset har ligget her i 10 år, og vi har aldrig haft problemer med dem. Det var så atypisk det, der skete i går, så det ville være interessant at høre, hvad de har gang i, for vi har altid haft en rigtig god kontakt«.

Alex Heick og lokaludvalget skal om få dage mødes til et Dialog Forum, som er den måde, huset og naboerne kommunikerer sammen på. Umiddelbart tror formanden ikke på, at onsdagens begivenheder vil få konsekvenser.

»Jeg tror ikke, at det er noget, der er planlagt derinde. Det skete, fordi sådan en demonstration tiltrækker alt, der kan kravle og gå af autonome typer fra hele landet. Men selvfølgelig var det, der skete, fuldkommen uhyrligt«.

Nu starter weekenden altså med fester både fredag og lørdag i miljøet, hvor sort altid er det nye sort. Fredag på byggetomten Jagtvej 69, hvorefter deltagerne er budt til flere øl og fest i Ungdomshuset på Dortheavej.

Og lørdag aften er der så stor fest i Ungdomshuset i Nordvest med op mod 10 bands og DJ under overskriften 10 år intet glemt - intet tilgivet.

Party Rebels understreger, at deres fest er en kulturbegivenhed, ikke en manifestation imod de planlagte ungdomsboliger:

»Vi glæder os til at holde en fed fest med jer! Husk at hygge jer og køre god stil! Lad være med at starte noget pis og lad være med at finde jer i pis!«

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden