To kvinder er omkommet efter en lejebåd blev påsejlet af en vandscooter i Københavns Havn ved Langebro. 9 personer blev anholdt i Brøndby Havn, efter de var flygtet fra ulykken på vandscooterne.
Foto: Kenneth Meyer

To kvinder er omkommet efter en lejebåd blev påsejlet af en vandscooter i Københavns Havn ved Langebro. 9 personer blev anholdt i Brøndby Havn, efter de var flygtet fra ulykken på vandscooterne.

København

»Hvis folk insisterer på at være så dumme er der hverken på land, til vands eller i luften nogen, der kan forhindre det«

Politiet var til stede i Københavns Havn på kontrol, da vandscooter påsejlede lejebåd, hvor to unge amerikanske kvinder omkom. Vidner fortæller, at unge mænd på vandscootere »spillede smarte« med 50 kilometer i timen inden ulykken og flugten.  

København

Politiet havde læst vejrudsigten med lovning om varme temperaturer og sol.

Derfor var de i havnen på kontrol i en enkelt hjemmeværnsbåd, da flere bekymrede borgere i aftes ringede til politiet og fortalte om en gruppe vandscootere, der sejlede uforsvarligt hurtigt i Københavns havn.

Politiet blev således vidne til ulykken, der skete cirka klokken 19.40 lige ved Langebro, hvor en af vandscooterne påsejlede en udlejebåd. Det fortæller politiinspektør Jens Jespersen.

To amerikanske kvinder, der var i lejebåden, døde af deres kvæstelser.

Er det politiets vurdering, at havnen er blevet mere fyldt med sådanne både/scootere i høj fart?

»Jeg har ikke nøjagtige tal på antallet af henvendelser, men det er vores opfattelse at aktivitetstrykket i havnen er steget. Og når flere mennesker er sammen i et område, opstår der flere konflikter«, siger politiinspektøren.

Når I nu vidste det, var I så massivt nok til stede i går?

»Vi var til stede, da ulykken skete og alligevel skete det.  Hvis folk insisterer på at være så dumme, er der hverken på land, til vands eller i luften nogen der kan forhindre det«, siger  politiinspektør Jens Jespersen.

Vandscootere må slet ikke sejle i havnen, oplyser han.

Vidne: De spillede smarte med 50 kilometer timen

Politiet vil ikke udtale sig mere konkret om præcis, hvordan ulykken skete, men vidner siger til Ekstra Bladet, at vandscooterne var ført af unge mænd, der skulle spille smarte over for en gruppe unge piger i to udlejningsbåde fra firmaet Go Boat.

Den ene vandscooter påsejlede en af bådene ifølge et vidne, der stod på Langebro, da ulykken skete.

»Den slog ligesom smut på vandet og fløj gennem luften og ramte båden med et højt brag. Jeg så en ung pige hænge bevidstløs hen over rælingen på båden«, siger vidnet Mads Pedersen til Ekstra Bladet.

Vidnet vurderer, at vandscooterne sejlede med 50 kilometer i timen. Efter ulykken flygtede de sydpå. Da vandscooterne ankom til Brøndby Havn blev i alt ni personer anholdt af politiet, der ventede dem på havnen.

En kvinde, der var passager, er løsladt igen, mens resten bliver fremstillet i grundlovsforhør i løbet af søndag.

Sigtet for uagtsomt manddrab

Politiinspektør Jens Jespersen fortæller, at én af de otte bliver sigtet for uagtsomt manddrab.

»Han er sigtet have ført det fartøj, som er sejlet ind i båden og har frembragt dødsfaldene«, siger han.

De resterende syv bliver sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andres liv i fare.

De anholdtes vandscootere er blevet beslaglagt og skal gennemgå tekniske undersøgelser.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce